Η ΠΟΕΔ μετέφερε τις ανησυχίες της στον Αναστασιάδη


Διαβάστε επίσης γιατί η Μέρκελ δεν πρέπει να μιλάει για ξέπλυμα και τι είπε στην αποκλειστική συνέντευξή του στο 24Η ο Σόλων Γρηγορίου.


Συγκεκριμένα είπαν στον κ. Αναστασιάδη«τώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να αποτιμηθεί το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής, η εκπαίδευση, τα σχολεία μας καταστρέφονται».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, είπε πως «οι τραγικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης καταγράφονται καθημερινά στις σχολικές μονάδες, ο κατάλογος μακραίνει και δυστυχώς αυτές οι αποτιμήσεις δεν χρήζουν οποιουδήποτε  επαναπροσδιορισμού ή επαναδιαπραγμάτευσης γιατί είναι πολύ συγκεκριμένες».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση, είπε πως ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε στην ηγεσία της ΠΟΕΔ τις θέσεις του στον τομέα της παιδείας.

«Συζητήθηκε το εύρος της οικονομικής κρίσης που έχει κτυπήσει την πατρίδα μας, συζητήθηκαν θέματα από το φυσικό αέριο μέχρι την ανεργία που έχει πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικά τους νέους επιστήμονες», σημείωσε.

Οσον αφορά τον τομέα της παιδείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ο κ. Τορναρίτης, έχει τονίσει ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του. «Αλλωστε η παιδεία-έρευνα-καινοτομία-ανάπτυξη, είναι η μεγαλύτερη άμυνα των μικρών κρατών έναντι της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει πει, συνέχισε, ότι για κάθε θέμα που εγείρεται θα προτάσσεται πάντοτε ο κοινωνικός διάλογος και μέσα από τον διάλογο θα πετυχαίνουμε τις λύσεις για το καλύτερο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

«Συζητήθηκε το θέμα που αφορά στα συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, το πελώριο πρόβλημα που έχει ως απότοκο της η οικονομική κρίση και βρίσκεται έντονα στα σχολεία μας», ανέφερε.

Θεωρούμε, συμπλήρωσε, ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να επιχειρήσει η επόμενη Κυβέρνηση είναι να μην συνεχίσουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτές όλες τις εικόνες πίκρας και δυστυχίας.

Ο κ. Τορναρίτης είπε πως στις 31 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα οι προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά την παιδεία.

Ο κ. Φυλακτού στις δηλώσεις του ανέφερε πως από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άπορα παιδιά στα σχολεία που δημιουργούν δυσκολότερες συνθήκες στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, σημείωσε, υπήρξαν σημαντικές περικοπές κονδυλίων όπως π.χ στην υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα παιδιά να συνωστίζονται σε λυόμενες αίθουσες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας της κρίσης, υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε βασικά υλικά – χαρτί, μελάνια φωτοτυπικών, εκτυπωτών κλπ. – δυσχεραίνοντας το έργο των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Φυλακτού μιλώντας για «ραπίσματα» στην εκπαίδευση λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε πως «κοινός στόχος όλων είναι να μην επιτραπεί να βυθιστεί ακόμη περισσότερο η εκπαίδευση στην κρίση».

Συναντήσεις Ν. Αναστασιάδη με Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και εργαζομένους στην Πολιτική Αεροπορία 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος για την Κυπριακή Δημοκρατία Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ