Οικοδόμοι: “ΟΣΕΟΚ, άλλαξε στάση”


Διαβάστε επίσης για τη νέα υποβάθμιση της Κύπρου από τον Fitch και για τις δύο συλλήψεις Βουλγάρων σε διαφορετικές υποθέσεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο.


Σύμφωνα με τους οικοδόμους της ΠΕΟ οι απεργιακές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χθες όλες τις πόλεις αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας διαρκείας.

«Μέσα από τις απεργιακές συνελεύσεις οι απεργοί οικοδόμοι έστειλαν μήνυμα ενότητας προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου και τους ευχαριστούν για την αμέριστη συμπαράσταση που τους παρέχουν στον δίκαιο αγώνα τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι «στην τρίτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων έχει ξεσκεπαστεί πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης της Κύπρου η μεγάλη ευθύνη που έχει  η μερίδα εκείνη των εργολάβων για τα απαράδεκτα φαινόμενα που εμφανίζονται στο κλάδο με θύματα τους εργαζόμενους».

«Η απαράδεκτη στάση που τηρεί η εργοδοτική πλευρά, να απορρίπτει την τρίτη σε σειρά πρόταση του Υπουργείου  Εργασίας  δείχνει και την πραγματική της πρόθεση, που δεν είναι άλλη από την διαιώνιση της κατάστασης που επικρατεί στην Οικοδομική Βιομηχανία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ