Οικολόγοι: “Εκτακτη συνεδρία αρχηγών κομμάτων για την οικονομία”

Επίσης οι Οικολόγοι προτείνουν ανακωχή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα κόμματα και τους υποψηφίους, τονίζοντας όπως σταματήσουν γα λίγες μέρες τις δημόσιες αντιπαραθέσεις.


Διαβάστε επίσης για κάποιες από τις βασικές σκέψεις του Νίκου Αναστασιάδη για το μέλλον και για την επίθεση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προς τον Αναστασιάδη με αφορμή το κεφάλαιο.


Όπως δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου, είναι ιστορική ευθύνη του Προέδρου Χριστόφια να συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών κομμάτων και υποψηφίων για να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων και της κεφαλαιουχικής επάρκειας μακριά από προεκλογικές και άλλες επικοινωνιακές σκοπιμότητες. «Ας αφήσει τον προεκλογικό του εκλεκτού του προεδρικού υποψηφίου και ας συμπεριφερθεί ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (που απειλείται από ολική καταστροφή)», είπε.

Άλλωστε, ανέφερε, από τις 21 Νοεμβρίου εκκρεμεί ακόμα η σύγκληση συνάντησης αρχηγών κομμάτων.

Η κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε την έντονη ανησυχία των Οικολόγων για τις εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας, λέγοντας ότι «διάγουμε κρίσιμες ώρες» και ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων απειλεί να πνίξει τις ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας.

«Σημειώνουμε με ανησυχία ότι έχει οξυνθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών και των οικονομικών παραγόντων λόγω και της κλιμακούμενης προεκλογικής περιόδου. Διατυπώνονται δημόσια έντονες διαφωνίες για τη μέθοδο υπολογισμού της κεφαλαιουχικής επάρκειας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ανταλλάσσονται πρωτοφανείς κατηγορίες (blame game). Αυτή η κατάσταση επιδεινώνει το οικονομικό κλίμα και απογοητεύει τους πολίτες», πρόσθεσε.

Εκανε, επίσης, αναφορά στο ότι η οικονομία την ίδια ώρα βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση, η ανεργία αυξάνεται, οι επενδύσεις εξαφανίστηκαν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, στο ότι «επικρατεί αβεβαιότητα και ανησυχία για την εξέλιξη της δανειακής σύμβασης αφού τα μηνύματα από την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Γερμανία είναι απειλητικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ