Οικολόγοι: Πλήρης ασυνεννοησία για Φυσικό Αέριο


Διαβάστε επίσης, “ΑΚΕΛ: Συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας για ταμείο Φυσικού Αερίου” και “Άνω κάτω η κυβέρνηση από την κόντρα Συλικιώτη – Σιαρλή”.


Mε αφορμή την επιστολή της Τρόικας για το φυσικό αέριο, την απάντηση του ΥΠΟΙΚ και την παραδοχή του Υπουργού Εμπορίου ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε.

Σε ανακοίνωση οι Οικολόγοι κάνουν λόγο για πλήρη ασυνεννοησία και άγνοια, τονίζοντας πως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες «αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην καταστροφή».

Οι Οικολόγοι καλούν τους δύο Υπουργούς, Οικονομικών και Εμπορίου να ξεκαθαρίσουν το θέμα και να ενημερώσουν τον κυπριακό λαό αλλά και τη Βουλή.

«Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε την ευημερία του λαού ως μέγιστο ζητούμενο και γι’ αυτό ζητούμε διαφάνεια στις διαδικασίες για τη διαχείριση του φυσικού αερίου και κυρίως ζητούμε σοβαρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση οι Οικολόγοι χαιρετίζουν την απόφαση για ανάκληση της αύξησης  των λογαριασμών της ΑΗΚ της τάξης του 4%, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μείωση «με την αφαίρεση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στους καταναλωτές μετά την έκρηξη στο Μαρί».

Το Κίνημα χαιρετίζει και την απόφαση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το κονδύλι για τα διάφορα επιδόματα, υπενθυμίζοντας ότι ήταν το μόνο που καταψήφισε τις αποκοπές στους προϋπολογισμούς για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι ευαγγέλιο αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν αφού υπάρξει η σωστή διαβούλευση και διεκδίκηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ