Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα παρακολουθεί το έγκλημα μέσω… ipad


Διαβάστε επίσης, Τρεις νεαροί πίσω από τις ζημιές στη Δένεια” και Συμπλοκή μεταξύ Ελληνοκυπρίων χθες βράδυ στην Ορόκλινη”.


Ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα είναι σε θέση να παρακολουθεί ζωντανά, από το γραφείο του, μέσω ipad, όλα τα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο και απασχολούν το Σώμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Κλιμάκιο αξιωματικών του Τμήματος Δ’ (τηλεπικοινωνίες) βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα και επιθεώρησε από κοντά δύο οχήματα μέσω των οποίων θα αλλάξει ο τρόπος εργασίας της Αστυνομίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει η Hellas Sat, η οποία μέσω δορυφόρου της θα παρέχει εικόνα και ήχο από όλη την Κύπρο στο Αρχηγείο.

Σε δηλώσεις του στον «Φ» ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Δ’ της Αστυνομίας Λοΐζος Πραστίτης, ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έρθουν στην Κύπρο δύο βαν εξοπλισμένα με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας. 

Τα οχήματα αυτά αγοράστηκαν από την Γερμανία και θα φέρουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δορυφορικές κεραίες και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Πραστίτης, ειδικές κάμερες θα καταγράφουν γεγονότα την ώρα που συμβαίνουν. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε υπολογιστή στο βαν και από εκεί μέσω δορυφόρου στο Αρχηγείο όπου θα μελετούνται και θα υπάρχει συντονισμός για καλύτερο αποτέλεσμα.