Εισαγγελέας: “Πίστωση χρόνου για την κατάσχεση οχημάτων στην Πάφο”


Διαβάστε επίσης γιατί σύμφωνα με τους FT καθυστερεί το Κυπριακό πρόγραμμα και πως πάει στο Eurogroup ο Σιαρλή.


Χρειάζονται κάποιες ημέρες για να διερευνήσει την πιθανότητα λύσης του προβλήματος που προκύπτει με τρία εντάλματα κατάσχεσης κινητής περιουσίας της Δημοκρατίας που έχουν εκτελέσει με την κατάσχεση των επτά οχημάτων από τέσσερα διαφορετικά κυβερνητικά τμήματα, τα δημόσια έργα, την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, το τμήμα κτηματολογίου και χωρομετρία και το τμήμα δασών.

Κατόπιν τούτου, δε θα διενεργηθεί τελικά σήμερα ο πλειστηριασμός των οχημάτων της δημόσιας υπηρεσίας που επρόκειτο να πωληθούν στο χώρο στάθμευσης του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.

Τα οχήματα κατέσχεσαν επιδότες του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, τον περασμένο Οκτώβρη, εκτελώντας αποφάσεις της δικαιοσύνης. Τα οχήματα κατασχέθηκαν από τα Δημόσια Έργα (3), την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία (2), το Τμήμα Δασών (1) και το Κτηματολόγιο (1).

Η εκτέλεση των συγκεκριμένων ενταλμάτων αφορούσε κατά κύριο λόγο υποθέσεις που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή του οδικού δικτύου Πάφου– Πόλης Χρυσοχούς. Συγκεκριμένα, τα  εντάλματα αυτά είχαν εκδοθεί αφού ιδιοκτήτες γης που απαλλοτριώθηκε για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς είχαν καταφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία δεν τους είχαν καταβληθεί λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πολιτεία.

Στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εκκρεμούν πέραν των ογδόντα ενταλμάτων κατάσχεσης κινητής περιουσίας του κράτους, η οποία θα πρέπει να πωληθεί προκειμένου να πληρωθούν πολίτες- ιδιοκτήτες γης.

Πηγή: ΚΥΠΕ