Καρογιάν: Η Κύπρος χρειάζεται κυβέρνηση

 


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λονδίνο με μαζική συμμετοχή στελεχών, μελών και υποστηρικτών του ΔΗ.ΚΟ. και πολλών παραγόντων και μελών της κυπριακής παροικίας η χοροεσπερίδα του ΔΗ.ΚΟ. Αγγλίας στην οποία παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Μάριος Καρογιάν και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε μήνυμα του που περιέχεται στο έντυπο πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο κ. Καρογιάν καλεί τον κόσμο του ΔΗ.ΚΟ. και γενικά όλους τους συμπατριώτες μας να δώσουν με την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές του Φεβράρη τη δυνατότητα στην Κύπρο να στηριχθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας ώστε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα κρίσιμα προβλήματα και τους σοβαρούς κινδύνους που την απειλούν.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. τονίζει και τα εξής:

«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι σοβαροί κίνδυνοι που την απειλούν υπαγορεύουν την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, εθνική συστράτευση και κοινωνική συναίνεση. Είναι η ώρα της ευθύνης. Της συλλογικής ευθύνης και της συλλογικής δράσης. Είναι η ώρα της κοινής δράσης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, για τη σωτηρία της πατρίδας. Είναι η ώρα μιας εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης του κράτους μας και της οικονομίας μας. Ενός εθνικού σχεδίου έκτακτης δράσης που να αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την Κύπρο και το λαό της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι η ώρα που πρέπει να τοποθετήσουμε στο ράφι της Ιστορίας την ατζέντα των πολιτικών αντιπαραθέσεων του διχαστικού παρελθόντος και να επικεντρωθούμε  στην ατζέντα και τις ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Να ανταποκριθούμε σε όσα το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον υπαγορεύουν και το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα με τη συμφωνία συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του Φεβράρη με το Δημοκρατικό Συναγερμό και άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με υποψήφιο τον κ. Νίκο Αναστασιάδη επιδιώκει να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για  μια ευρύτερη πολιτική συνεννόηση και συναντίληψη που θα δώσουν στην Κύπρο μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ένα ευρύτερο, ισχυρό και πολιτικά αξιόπιστο συνασπισμό εξουσίας που να μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά και προς όφελος του τόπου και του λαού τα κρίσιμα προβλήματα της εποχής.

Στη βάση του πλαισίου αρχών και του προγράμματος διακυβέρνησης που έχουμε συνομολογήσει με το Δημοκρατικό Συναγερμό ανοίγει μια νέα εποχή για τον τόπο γιατί δημιουργούνται συνθήκες πολιτικών συνεργασιών και ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για ένα νέο μοντέλο  συλλογικής διακυβέρνησης.

Η δέσμευση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι θα τηρήσει μέχρι το τελευταίο ιώτα τα συμφωνηθέντα και η διαβεβαίωσή του ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας αποτελούν εχέγγυα για μια επωφελή για τον τόπο και το λαό μας νέα διακυβέρνηση».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ