Κατεχόμενα-«Θα ανατινάξω αγωγό αερίου και θα πεθάνουμε όλοι»


Διαβάστε επίσης τις προβλέψεις για την ανεργία στους νέους: Διαβάστε ακόμη τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα Kibris, η 35χρονη Elvan Sabri βρισκόταν στο σπίτι της με την κόρη που είχε αποκτήσει από την σχέση της με τον προηγούμενό της σύντροφο, όταν είπε στον νεαρό Deniz Arslan ότι θα βγει έξω για δουλειές. Εκείνος της απαγόρευσε την έξοδο, αλλά εκείνη επέμεινε. Λίγη ώρα μετά, ο άνδρας, όχι μόνον δεν της έδινε την άδεια να βγει από το σπίτι, αλλά άρχισε να φωνάζει ότι εάν εκείνη προσπαθήσει να φύγει, εκείνος θα το ανατινάξει, βάζοντας φωτιά σε σωλήνα αερίου.  

«Αν φύγεις, θα το ανατινάξω και θα πεθάνουμε όλοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η Kibris gazetesi, προσθέτοντας ότι μετά την έγκαιρη επέμβαση των «αστυνομικών αρχών», ο 26χρονος συνελήφθη. Μάλιστα, την «αστυνομία» ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής Küçük Kaymaklı που άκουσαν τις φωνές του ζευγαριού, αλλά και του 14χρονου κοριτσιού. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Halkin Sesi, τονίζοντας την επιτυχή επέμβαση της «αστυνομίας» στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν οι δραματικές σκηνές. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τί θα είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.  

Για σκηνικό που διαδραματίζεται μόνο σε ταινίες ή σήριαλ της τηλεόρασης μιλούν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, που λένε μάλιστα ότι ήδη το θέμα έχει λάβει την δικαστική οδό, αφού τόσο τον νεαρό, όσο και την κοπέλα ανέλαβαν ήδη δικηγόροι. «Οταν η Sabri επιχείρησε να βγει από το σπίτι χωρίς την άδεια του την χτύπησε, πήρε στα χέρια του την 14χρονη κόρη της και απείλησε ότι θα ανατινάξει το σπίτι της. Μετά από επιτυχημένη επέμβαση της «αστυνομίας», ο 26χρονος συνελήφθη», τονίζει και η Hava Dis.