Δημητριαδης: Κατω από 10δις στις τράπεζες – όχι σε κούρεμα


Διαβάστε επίσης: Παρουσίασε άνοδο ο γενικός δείκτης του ΧΑΚ και Live 24H – Χαραλάμπους: Μας φοβούνται και θα μας βρουν μπροστά τους (vid)


Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ότι εάν οι ανάγκες των τραπεζών ανέλθουν στα €10 δισ. ευρώ,  τότε η κυβέρνηση θα είναι εγκλωβισμένη από τα δάνεια που θα πάρει για να τα αποπληρώσει.

Ο κ. Δημητριαδης είπε ότι εάν το χρέος είναι μη βιώσιμο τότε θα παρθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, όπως περικοπές σε μισθούς και αυξήσεις φόρων ενώ θεώρησε δεδομένες τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών για να καταστεί το χρέος βιώσιμο. Είπε ότι η Κύπρος είναι πιο πιθανόν να πωλήσει τη Cyta απ’ ότι την ΑΗΚ ή τα λιμάνια για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο διοικητής της Κεντρικης Τράπεζας είναι αντίθετος σε κουρεμα του χρέους καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο και στην ευρωζώνη. Τέλος χαρακτήρισε υπερβολικά τα δημοσιεύματα περί ξεπλύματος βρωμικου χρήματος σημειώνοντας ότι τροφοδοτούνται από πολιτικές σκοπιμότητες και σε άλλες χώρες.