Και πάλι Kινεζικά πλοία σε Ιαπωνικά χωρικά ύδατα (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τη σύγκρουυση τρένων στη Βιέννη και για την Κινέζα που έκανε το φάντασμα για να μην πληρώσει πάρκινγκ. 


Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν  στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στο αρχιπέλαγος Σενκάκου, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκονται τα υπό ιαπωνική διοίκηση διαφιλονικούμενα, και από την Κίνα, νησιά, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Παρόμοιο περιστατικό είχε παρατηρηθεί και το Σάββατο.

Αυτές οι επανειλημμένες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας, προκαλούν την οργή της δεξιάς κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, ο οποίος έχει υποσχεθεί να ενισχύσει την ικανότητα επιτήρησης γύρω από τη συστοιχία των νησιών, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκουν στην ιαπωνική επικράτεια και δεν είναι “διαπραγματεύσιμα”.

Το Πεκίνο στέλνει τακτικά πλοία και εσχάτως αεροσκάφη γύρω από το αρχιπέλαγος, ειδικά μετά από τον Σεπτέμβριο, όταν το Τόκιο εθνικοποίησε τρία από τα πέντε νησιά που απαρτίζουν τη νησιωτική συστοιχία. Η διαμάχη ανάμεσα στο Πεκίνο και το Τόκιο με εκατέρωθεν απειλές κλιμακώθηκε αμέσως μετά την εθνικοποίηση.

Τα ακατοίκητα νησιά βρίσκονται 200 χιλιόμετρα βόρειο- ανατολικά της ακτή της Ταϊβάν και 400 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Οκινάουα στη νότια Ιαπωνία.

Εκτός από τη στρατηγική τους θέση, τα νησιά κρύβουν υδρογονάνθρακες στον υποθαλάσσιο χώρο τους.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.