Ομήρου: Να συσπειρωθεί στην υποψηφιότητα Λιλλήκα o λαός

 


Διαβάστε επίσης, “Μαλάς: Με ανοιχτόμυαλους χειρισμούς η οικονομία θα ανακάμψει” και “Ανακοινώθηκαν οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας για Προεδρικές”.

 


Ο κ. Ομήρου κάλεσε τον κυπριακό λαό «να συσπειρωθεί και να πυκνώσει το μέτωπο της αντίστασης και του αγώνα για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και συνοχής, στηρίζοντας αποφασιστικά την εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως εγγύηση μιας πορείας  εθνικά ορθής και κοινωνικά δίκαιης».

Μιλώντας σε προεκλογική ομιλία στη Λεμεσό στην οποία μίλησε και ο Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας με τις Προεδρικές Εκλογές να έχουν αναδειχθεί σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι για την πατρίδα και το λαό μας».

Ο κ. Ομήρου είπε πως «ο λαός μας να έχει επιλέξει ανάμεσα στην πορεία της ρεαλιστικής – αγωνιστικής διεκδίκησης,  της εμμονής σε επιδίωξη λύσης δίκαιης, δημοκρατικής στηριγμένης στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της δημιουργίας  ενός μέλλοντος με ασφάλεια, ευημερία και κοινωνική αλληλεγγύη».

Πρόσθεσε, ότι από την άλλη, είναι η επιλογή, «μιας πορείας που οδηγεί στην επιστροφή στο παρελθόν, τις λογικές της ήσσονος αντίστασης του λαού μας και της συνέχισης μιας διαχείρισης στο Κυπριακό που έχει χρεοκοπήσει».

Ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι «ενώπιον αυτού του διλήμματος το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν μπορεί να στέκεται αμήχανο και αναποφάσιστο και όπως πάντα συνηθίσαμε το λαό μας, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δείχνουμε το δρόμο και μπαίνουμε μπροστά».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε, «στα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κύπρου, ότι διαμορφώνεται μια ευρύτατη εθνική , κοινωνική και δημοκρατική συμπαράταξη που αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης νίκης» για τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Γιώργο Λιλλήκα.

Πηγή ΚΥΠΕ