Αποκλειστικό 24Η: Προαγωγές εκατομμυρίων στην ΑΗΚ παραμονές εκλογών

Σε μια περίοδο που η κρίση ταλανίζει όλους τους τομείς της  οικονομίας και την ΑΗΚ μη εξαιρουμένη, η εταιρία έχει προκηρύξει διαδικασία προαγωγών για πλήρωση 30 συνολικά θέσεων υψηλών κλιμάκων 2 θέσεων κλίμακας Α14 (Διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών) , Α!2, Α10, Α9 και μερικών χαμηλότερων οι οποίες κενώθηκαν από πρόωρες και μη αφυπηρετήσεις.

.

Για άλλες 4 θέσεις υψηλόβαθμες κλίμακας Α14 (Βοηθούς Διευθυντές / Μηχανικούς δεν έχει προκηρυχτεί διαδικασία προαγωγών με αιτήσεις όπως προνοούν οι κανονισμοί αλλά έχει ζητηθεί από τους υπαλλήλους να αποστείλουν επιστολή για πλήρωση της θέσης με μετάθεση. 

Μιλάμε δηλαδή για πλήρωση των θέσεων χωρίς προαγωγή αλλά με οριζόντια μετάθεση , απλώς να αλλάξουν Τμήμα ή γεωγραφική περιοχή π.χ. από Περιφέρεια στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ.

 

Ο ρόλος του Δ/ντη Ανθρώπινου Δυναμικού

Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πηγές μέσα από την ΑΗΚ την όλη ευθύνη της διαδικασίας έχει ο νέος Δ/ντης Ανθρώπινου Δυναμικού που ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχές Δεκεμβρίου 2012. 

Ωστόσο αρκετοί συνάδερφοί του έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς θεωρούν ότι τα κριτήρια της προαγωγής του είναι χαμηλότερου βαθμού σε σχέση με άλλους. Μάλιστα υπάρχει μια περίπτωση αρχαιότερου κατά 12 χρόνια ο οποίος όμως τελικώς δεν προήχθη στην συγκεκριμένη θέση.   

Κόντρα ΣΕΠΑΗΚ – Γεν. Δ/ντη ΑΗΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες του  24H, το κλίμα μέσα στον ημικρατικό οργανισμό δεν είναι και το καλύτερο η κίνηση να γίνουν 30 «παχουλές» προαγωγές εν μέσω προεκλογικής περιόδου και θεωρείται ως η κορυφή του παγόβουνου στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες ανάμεσα στην Συντεχνία της ΣΕ{ΑΗΚ και του Γενικού Δ/ντη της ΑΗΚ