Κλειστά σχολεία στην Πάφο λόγω χιονόπτωσης


 

Διαβάστε επίσης: Πανέμορφη η Κύπρος με τα λευκά της (pics) και… Στα λευκά η Κύπρος-Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονοπτώσεων και παγετού!


 

Ο Επαρχιακός Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Λαυρέντης Πολυκάρπου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στην επαρχία Πάφου παρέμειναν κλειστά τα δημοτικά σχολεία των κοινοτήτων Γιόλου, Πολεμίου, Πωμού, Ίνειας, Δρούσειας, Παναγιάς, Τσάδας και Στρουμπιού.

Εξάλλου, ο Επαρχιακός Πρώτος Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννης Ευθυμίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η υπηρεσία του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, προσθέτοντας ότι κλειστά παρέμειναν εξαιτίας της χιονόπτωσης τα γυμνάσια των κοινοτήτων Παναγιάς και Πολεμίου.

Όσον αφορά τα εκπαιδευτήρια στην Πόλη Χρυσοχούς, ο κ. Ευθυμίου είπε πως οι μαθητές μετέβησαν στα σχολεία γιατί κατοικούν γύρω από την περιοχή.

Μεγάλος αριθμός ωστόσο καθηγητών, συνέχισε, δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς εξαιτίας της χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στα εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης στον Πύργο Τηλλυρίας, αφού αρκετοί καθηγητές δεν κατέστη δυνατόν να μεταβούν στην περιοχή.

Τα εκπαιδευτήρια στην Πόλη Χρυσοχούς και στον Πύργο Τηλλυρίας, είπε ο κ. Ευθυμίου, λειτουργούν με τους καθηγητές που μπόρεσαν να μεταβούν έγκαιρα στα σχολεία.

Προβλήματα προκλήθηκαν νωρίς το πρωί στο οδικό δίκτυο Πάφου – Στρουμπιού – Πόλεως Χρυσοχούς εξαιτίας της ολισθηρότητας, δήλωσε ο υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης.

Ο κ. Ψαθίτης ανέφερε ωστόσο πως τα προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν έγκαιρα και κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σαλαμιού Κωστάκης Αυγουστή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η κοινότητα του, που αποτελεί μία από τις ορεινές κοινότητες της επαρχίας Πάφου, ξύπνησε στα άσπρα.

Ο κ. Αυγουστή ανέφερε πως η κοινότητα του, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Διαρίζου και Ξερού, έχει αποκλειστεί και οι μαθητές παρέμειναν στα σπίτια τους, αφού το λεωφορείο δεν διακινείται για να τους μεταφέρει στο δημοτικό σχολείο των Χολετριών.

Πρόσθεσε πως τα συνεργεία των δημοσίων έργων ξεκίνησαν εργασίες για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.