Κουρσάρης στο 24h για πρατήρια: “…θα κλείσουν επ’ αόριστον”

Συγκεκριμένα πριν από λίγο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί επ΄ αόριστον παγκύπρια απεργία όλων των πρατηρίων, από την Παρασκευή (04/01). 


Διαβάστε επίσης: Κλειστά μέχρι νεωτέρας τα πρατήρια στην ελεύθερη Αμμόχωστο και 8,2 σεντ το λίτρο πάνω η τιμή των καυσίμων – Μόνο η αρχή!


Μιλώντας στο 24Η ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε ότι σήμερα επιβεβαιώθηκε η απόφαση που είχε παρθεί εδώ και 3 εβδομάδες και είχε σταλεί στα αρμόδια υπουργεία: “Δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε και έτσι σήμερα προχωρήσαμε στο πρώτο σκέλος της απόφασης που ήταν η απεργία στα πρατήρια της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Εάν μέχρι την Παρασκευή δεν ανακληθούν ή παγοποιηθούν οι οποιεσδήποτε παράτυπα εκδοθείσες άδειες ανέγερσης νέων πρατηρίων, τότε θα κλείσουν επ` αόριστον όλα τα πρατήρια”

Η επιστολή έχει σταλεί προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Δήμο Παραλιμνίου, τα Τμήματα Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης.

Αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με την παραχώρηση άδειας οικοδομής πρατηρίου πετρελαιοειδών στο Παραλίμνι.

Ως γνωστόν, γι’ αυτόν τον λόγο, από σήμερα, (02/01) κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία οι πρατηριούχοι στην ελεύθερη Αμμόχωστο, όπως ανακοίνωσε και ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου (ΠΟΒΕΚ).

Η άδεια αφορά νέο πρατήριο στον κεντρικό δρόμο Παραλιμνίου- Αγίας Νάπας και σύμφωνα με την ανακοίνωση λόγω της διαμόρφωσης του δρόμου δεν υπάρχει για τον οδηγό η ενδεικνυόμενη ορατότητα.

Σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Δήμο Παραλιμνίου, τα τμήματα  Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Πρατηρίων Πετρελαιοειδών είχε προειδοποιήσει πως αν δεν ανακληθούν ή παγοποιηθούν «οι οποιεσδήποτε παράτυπα εκδοθείσες άδειες ανέγερσης νέων πρατηρίων, θα ακολουθήσει παγκύπριο κλείσιμο  των πρατηρίων». Προειδοποίηση που έγινε πράξη.

Στο μεταξύ, από χθες αυξήθηκε κατά 7 σεντ το λίτρο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην τιμή των καυσίμων κίνησης.

Η αύξηση στη τιμή πώλησης ανέρχεται στα 8,2 σεντ το λίτρο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η αύξηση δεν αγγίζει προς το παρόν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.