Κυπριανού: “Ο Χριστόφιας θα τα πει με Τρόικα για Φυσικό Αέριο”


Διαβάστε επίσης για την παραίτηση Παπαδόπουλου από αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και για τη δημοσκόπηση του Μαλά που δίνει 43% στον Αναστασιάδη.


Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε στην τρόικα –όπως προβλέπει το μνημόνιο– νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορίου για την ίδρυση Κρατικού Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Η τρόικα σε επιστολή της, που αποκάλυψε η εφημερίδα Αλήθεια, υποστηρίζει ότι η Λευκωσία παραβίασε την συμφωνία για το θέμα της ενέργειας και καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή ως έχει.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ στις δηλώσεις του τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι το πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του τόπου και του λαού, κι αυτό, πρόσθεσε, θα είναι το ζητούμενο από τις διευκρινήσεις, που πρέπει να δοθούν.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, είπε ο Κυπριανού, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή.

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα ότι το Κρατικό Ταμείο Διαχείρισης Φυσικού Αερίου θα εργαστεί τόσο για την εξόφληση του δανείου της τρόικας, όσο και για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για ανάπτυξη, καθώς και για αποταμίευση για τις επόμενες γενιές.