Κυπριανού: Ο Λιλλήκας επαναλαμβάνεται


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, “όποτε στριμώχνεται, επαναλαμβάνει τα ίδια τετριμμένα και αστήριχτα επιχειρήματα, θεωρώντας ότι έτσι ξεφεύγει”, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι, “επειδή ο κ Λιλλήκας προσποιείται ότι η μνήμη του έχει ατονήσει, θα του υπενθυμίσω ότι τα θέματα που εγείρει με τη χθεσινή του δήλωση τα είχαμε συζητήσει παραμονές Προεδρικών Εκλογών του 2008”.

“Θα του υπενθυμίσω ότι τότε δεν ήμουν εγώ που είχα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για διάφορα `ύποπτα` θέματα. Δεν ήμουν εγώ που κάθισα στο `εδώλιο του κατηγορουμένου` για παρόμοια ζητήματα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Όλα αυτά αφορούσαν τον Γιώργο Λιλλήκα”, είπε.

Όσον αφορά το ήθος του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι, “όσοι μας γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το ήθος καθενός” και πρόσθεσε ότι, “αν ο κ. Λιλλήκας παρακολουθούσε την πολιτική ζωή στον τόπο, θα γνώριζε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και με τη στήριξη του ΑΚΕΛ ενέκρινε νομοθεσία για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων προσώπων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για ευρύτερη ρύθμιση της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες που θα βελτιώσει το υφιστάμενο πλαίσιο”.

“Είναι κατανοητή η επικοινωνιακή του προσπάθεια να μου αποδώσει παρέμβαση στις θέσεις Μαλά περί διαφάνειας, αλλά είναι ταυτόχρονα και έκδηλα ανήθικη. Δεσμεύομαι μετά το υπηρεσιακό μου ταξίδι στην Ελλάδα να ζητήσω από ελεγκτικό γραφείο να ελέγξει και να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά μου στοιχεία καθώς και αυτά της συζύγου μου. Αυτό θα απαντήσει στα αισχρά και ατεκμηρίωτα υπονοούμενα του κ. Λιλλήκα”, είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “σήμερα ο κ. Λιλλήκας παρουσιάζεται να απεχθάνεται τους κομματικούς έμμισθους” και διερωτήθηκε: “Όταν τους είχε ανάγκη για να εκλέγεται στα δημόσια αξιώματα, είχε την ίδια άποψη; Ή υποκρινόταν ότι τάχα τους σεβόταν και τους εκτιμούσε;”.

“Διευκρινίζω ότι προσωπικά θεωρώ ότι ασκώ λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Για χάριν της ιστορίας, όμως, αναφέρω ότι εργάστηκα για δέκα χρόνια ως εκπαιδευτικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Λιλλήκας, αλλά σκόπιμα το αποκρύβει. Αυτό καταδεικνύει το ήθος του”, είπε και διερωτήθηκε εάν ο κ. Λιλλήκας έδωσε στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών με τις οποίες είναι συνδεδεμένος ο ίδιος και η σύζυγος του και, αν όχι, γιατί”.

Οπως είπε, “αυτή τη στιγμή η οικονομική μου κατάσταση είναι χειρότερη από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου σταδιοδρομία” και ανέφερε: “Τότε δεν είχα καθόλου χρέη, σήμερα έχω πολλά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έφτασα στην ανώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας του ΑΚΕΛ και αμείβομαι ψηλότερα από τους  άλλους. Η εικόνα θα είναι η ίδια και όταν θα αποχωρήσω από την πολιτική. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Λιλλήκας;”

 

Πηγή : ΚΥΠΕ