Λ. Χριστοφόρου: “Να καταργηθεί το 6% από την ΑΗΚ”


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που αρνηθεί η ΑΗΚ να καταργήσει το χαράτσι του 6%  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τότε θα το κάνει η Βουλή, απηύθυνε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της  κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Βουλευτής Αμμοχώστου Λευτέρης Χριστοφόρου.

«Θα καλέσουμε την  ΑΗΚ» ανέφερε «ν`  αντιληφθεί ότι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυσβάστακτοι για τα κυπριακά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κι` ότι δεν σηκώνουν καμιά επιπρόσθετη επιβάρυνση. Τουναντίον αυτό που οφείλουν να μελετήσουν  και επιτακτικά πρέπει να πράξουν  είναι να μειώσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος» «Θεωρούμε» συνέχισε ο Πρόεδρος της  κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού «ότι η τιμή μπορεί να μειωθεί αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αφαιρεθεί και η επιπρόσθετη επιβάρυνση η ποία επιβάλλεται συνεπεία της καταστροφής του Μαρί και ανέρχεται περίπου στο 6%. Αυτή η συγκεκριμένη επιβάρυνση ουσιαστικά δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον απλούστατο λόγο ότι πήραν τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες  και υπερκαλύφθηκαν ουσιαστικά και είναι καταχρηστική η συνέχιση αυτού του τέλους».

«Εάν η ΑΗΚ» πρόσθεσε ο Λευτέρης Χριστοφόρου « συνεχίζει να επιμένει να παραμένει αυτό το τέλος ή ακόμα και η ΡΑΕΚ προτίθεμαι να καταθέσω πρόταση για αφαίρεση νομοθετικά αυτού τέλους από τους λογαριασμούς του  ηλεκτρικού ρεύματος».

«Άρα» κατέληξε ο Πρόεδρος της  κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού « οι καταναλωτές να αναμένουν ότι υπάρχει η ευχέρεια και η δυνατότητα  να μειωθούν οι λογαριασμοί του  ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 10%. Αυτή είναι η θέση, άποψή μας τεκμηριωμένα και θα καλέσουμε και την ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ να προβούν άμεσα σε μειώσεις  στους λογαριασμούς  ηλεκτρικού ρεύματος».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ