Λαγκάρντ: Ανάγκη εσόδων στην Ελλάδα

 


Διαβάστε επίσης, “Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία ΝΔ – Σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά (vid)” και “Ελλάδα: Επιστροφή στα χύμα τσιγάρα”.


Η διευθύντρια του Ταμείου σημείωσε αντίθετα ότι η χώρα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την περικοπή δαπανών, για τη μείωση του ελλείμματος και για την επίτευξη πρωτογενούς ισορροπίας αν όχι πλεονάσματος αυτή την περίοδο. Όπως σχολίασε, αυτό συνιστά την καλή είδηση, ότι δηλαδή «η Ελλάδα θα παρουσιάσει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα ακόμα και με βάση τα όσα σχεδιάζονταν».

Πρόσθεσε ότι η τεχνική ανάλυση και η ιστορία διαχείρισης κρίσεων έχουν δείξει ότι είναι καλύτερη μία δυνατή και σκληρή δημοσιονομική προσέγγιση στην αρχή, ώστε να αποκομίσει κανείς τα οφέλη της διαδικασίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο βλέπει μία ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη στο εγγύς μέλλον, η κα. Λαγκάρντ απαντά ότι ήδη για το 2013 προβλέπεται η ευρωζώνη να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που είναι καλύτερο από την ύφεση του 2012. Επομένως, όπως επισημαίνει, υπάρχει βελτίωση και αρχή ανάκαμψης.

Προσθέτει ότι αυτό είναι σαφώς αποτέλεσμα εθνικών πολιτικών και συλλογικής προσπάθειας ενδυνάμωσης της ευρωζώνης και μετατροπής της σε μια καλύτερη και πιο εναρμονισμένη τραπεζική ένωση. «Ελπίζω ότι στο μέλλον θα συζητηθεί και η δημοσιονομική ένωση», προσθέτει η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Καταλήγει με την επισήμανση ότι είναι ξεκάθαρο πως οι επενδυτές επιστρέφουν στην ευρωζώνη και ανακτούν την εμπιστοσύνη τους.

 

Πηγή ΚΥΠΕ