Λιλληκας: Ανέντιμα τα σχόλια Κυπριανού για τα περιουσιακά


Διαβάστε επίσης, “ΑΚΕΛ: Αναμένει απαντήσεις από Λιλλήκα για περιουσιακά του στοιχεία” και “Στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Λιλλήκα”.


Προσθέτοντας ότι «εάν έχει το θάρρος ο κ. Κυπριανού, ας πει ευθαρσώς τι υπονοεί».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε νωρίτερα τον κ. Λιλλήκα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εταιρειών με τις οποίες είναι συνδεδεμένος, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι επέλεξε να καταθέσει τα περιουσιακά του στοιχεία μέσα από έκθεση εγκεκριμένου λογιστή. Προσθέτει ότι σε αντίθεση με τον κ. Κυπριανού, δεν υπήρξε ποτέ έμμισθος της πολιτικής, αλλά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

«Προκαλώ τον κ. Άντρο Κυπριανού, πρώτον να δημοσιοποιήσει και ο ίδιος τα περιουσιακά του στοιχεία», για να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες «εάν ο μισθός του δικαιολογεί το σπίτι και την περιουσία του» και «να δεχθεί την πρόταση μας για έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων του κράτους και των κομματικών ηγεσιών από Ειδική Επιτροπή που θα συστηθεί με ειδικό νόμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας προσθέτει ότι προκαλεί τον κ. Κυπριανού «να δηλώσει στους πολίτες εάν είχε ποτέ προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διορίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστόφια ή εάν είχε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα και εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσιες προσφορές από το κράτος».

 

Απάντηση στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Εξάλλου, το Γραφείο Τύπου του υποψηφίου αναφέρει σε χωριστή ανακοίνωση ότι έχει δίκαιο να ανησυχεί ο κύριος Ταλάτ για την επιλογή του κυρίου Γιώργου Λιλλήκα στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς «ο κύριος Λιλλήκας θα υπερασπιστεί και θα διεκδικήσει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού».

Προστίθεται ότι δεν προκαλεί έκπληξη η υποστήριξη του κ. Ταλάτ προς τον Νίκο Αναστασιάδη, «γιατί, όπως και το 2004, έτσι και σήμερα, για μια λύση τύπου Ανάν και συγκεκαλυμμένης διχοτόμησης οι θέσεις τους συμπίπτουν». Το δυστύχημα για τον κ. Ταλάτ είναι ότι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα τον εκλέξουν οι Ελληνοκύπριοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ