Λιλλήκας: Πιστοί σε υποχωρητικές θέσεις Αναστασιάδης – Μαλάς


Διαβάστε επίσης, “ΑΚΕΛ: Αυτή είναι τελικά η περιουσία του Νίκου Αναστασιάδη;” και “Κατσουρίδης: Πολιτική σκληρής λιτότητας από ΔΗΣΥ”.


Οι οποίες δεν μπορούν να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος πρόεδρος είπε ότι του προκαλεί «εντύπωση και έκπληξη που ο κ. Μαλάς επέκρινε σήμερα τον Νίκο Αναστασιάδη για τη θέση του για μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω αγωγού μέσω της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι εκπλήττεται διότι «ακριβώς την ίδια θέση με τον κ. Αναστασιάδη πήρε και ο κ. Σταύρος Μαλάς στις 8 Ιανουαρίου 2013 όταν είχε παρουσιάσει τις θέσεις του ενώπιον του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών του κυπριακού στρατού. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τις 8 Ιανουαρίου για να αιτιολογείται μία τόσο μεγάλη στροφή» είπε.

«Θέλω να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου με την προδιαγραφόμενη πορεία και την προδιαγραφόμενη λήψη απόφασης για μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου με αγωγό μέσω της Τουρκίας. Μία πολιτική απόφαση που θα ζημιώσει τα πολιτικά μας συμφέροντα, θα αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκία ως διαμετακομιστικό ενεργειακό σταθμό και θα υποβαθμίσει το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μία απόφαση που εάν υλοποιηθεί θα υποθηκεύσει την Κύπρο και θα την καταστήσει όμηρο της καλής θέλησης της Τουρκίας, η οποία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή, για να μας ασκήσει πίεση, να κλείνει τη στρόφιγγα του αγωγού», ανέφερε.

 

Υποβάθμιση οικονομίας

Εξάλλου, έντονη ανησυχία εξέφρασε για τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «θα πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τέλους και θα πρέπει να συνεργαστούμε και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να εξασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί το κράτος και οι πολίτες αυτό το κόστος, και το χρέος μας να καταστεί βιώσιμο».

Πηγή ΚΥΠΕ