Λιλλήκας: Πείστηκε αντί να πεισθεί ο Αναστασιάδης


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Συνεχίζονται οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη λεγόμενη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και υποσκάπτει την εικόνα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας

«Ανέμενα την ώρα που η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ήταν στην Κύπρο ότι θα άλλαζε αυτή τη στάση της Γερμανίας, αλλά δυστυχώς την ώρα που η ίδια παρευρισκόταν στην Λεμεσό, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επανέλαβε αυτό τον ισχυρισμό», πρόσθεσε.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι στόχος είναι να φύγουν τα ρωσικά κεφάλαια και οι ρωσικές εταιρείες από την Κύπρο, «κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για την κυπριακή οικονομία».

«Ανέμενα από τον κ. Αναστασιάδη να πείσει την κ. Μέρκελ να αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά και να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Αντί τούτου, αντί να την πείσει, φαίνεται ότι πείθεται ο ίδιος», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και της τ/κ ηγεσίας για τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο του 2008 και το 2008 ο κ. Ταλάτ παρενέβη στις Προεδρικές Εκλογές υποδεικνύοντας στον κυπριακό ελληνισμό ποιος ήταν ο εκλεκτός του».

«Το 2008 ικανοποιήθηκε η επιθυμία του κ. Ταλάτ και είδαμε τα τραγικά αποτελέσματα στο κυπριακό πρόβλημα. Σήμερα ο κ. Ταλάτ ουσιαστικά καλεί τους Ε/κ να στηρίξουν τον κ. Αναστασιάδη. Καλώ τον κυπριακό ελληνισμό, τους Κύπριους πολίτες να προβληματιστούν για ποιο λόγο οι Τ/κ επιθυμούν την εκλογή του κ. Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι πάντα καλό να γίνονται διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, «αλλά είναι παράδοση, νομίζω, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όποτε έχουμε εκλογές να κάνει ένα λεγόμενο έκτακτο συνέδριο στην Κύπρο για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ», όπως ανέφερε.

«Και το 2008 είχαμε έκτακτο συνέδριο του ΕΛΚ στην Κύπρο για υποστήριξη του κ. Κασουλίδη. Κατά συνέπεια, είναι μεν πάντα ευπρόσδεκτοι οι ξένοι ηγέτες, είναι καλοδεχούμενα τα διεθνή συνέδρια, αλλά είναι καλό να γίνονται με πραγματικούς στόχους και όχι μικροκομματικούς στόχους», κατέληξε.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ