Μάχη με τις φλόγες στην Αυστραλία (vids)


Διαβάστε επίσης και δείτε video με την Κινέζα “Ψαλιδοχέρι” που αφοπλίστηκε με μία κλοτσιά και για την Αμερικανίδα που μπορεί να βγάζει τα μάτια της για 11 χιλιοστά.


Εκατοντάδες αυστραλοί πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα στην νοτιοανατολική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ,εκμεταλλευόμενοι τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πριν από την αναμενόμενη επιστροφή του καύσωνα.

“Προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση πριν από την επιστροφή του καύσωνα και των συνθηκών ξηρασίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης των πυρκαγιών Σέιν Φιτζίμονς.

Οι θερμοκρασίες, οι οποίες είχαν υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου αυτές τις μέρες υποχώρησαν το τελευταίο 24ωρο, προσφέροντας βοήθεια στους πυροσβέστες. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις, νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από την Παρασκευή.

Οι πυρκαγιές μαίνονται για σχεδόν μια εβδομάδα και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια ειδικά στο νησί της Τασμανίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Περίπου 130 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη την Πέμπτη με τουλάχιστον 15 από αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Τουλάχιστον 350.000 εκτάρια δάσους, θάμνων, καλλιεργειών και βοσκοτόπων κάηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αυστραλίας. Από τις πυρκαγιές έχουν καεί χιλιάδες πρόβατα. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.

Το 2009, οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν από έναν κεραυνό στην πολιτεία της Βικτώρια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 173 ανθρώπους.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.