Μαλάς: Αξιοποίηση τεχνοκρατών και επιστημόνων


Διαβάστε ακόμα Χριστόφιας: Να μάθει ο κόσμος τις “100+1” προτάσεις Αναστασιάδη. Διαβάστε επίσης για το Ραντεβού Μέρκελ – Σαμαρά στο Βερολίνο.


Την αξιοποίηση τεχνοκρατών και επιστημόνων σε θέσεις από τις οποίες θα προσφέρουν στην κοινωνία, τόσο από το χώρο του κέντρου όσο και από το χώρο της δεξιάς, δεσμεύτηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς στέλλοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στους πολίτες να μην βλέπουν τις πολιτικές βιτρίνες αλλά να βλέπουν την ουσία και τις πολιτικές.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιοδείας στη Λάρνακα, ο κ. Μαλάς είπε ότι στόχος της επίσκεψης του στη πόλη είναι «να ακούσουμε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τη Δευτέρα θα δώσουμε στη δημοσιότητα την ολοκληρωμένη πρόταση όσον αφορά στην πολιτική που θα ακολουθήσουμε για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας».

Θέλω να στείλω το μήνυμα στους Κύπριους πολίτες, συνέχισε, «να μη βλέπουν τις πολιτικές βιτρίνες και να βλέπουν την ουσία και τις πολιτικές. Τις τελευταίες 24 ώρες έχουμε γίνει γνώστες μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του κυρίου Λιλλήκα και του κυρίου Αναστασιάδη όσον αφορά στη σύνθεση των συνεργατών. Εμείς δεν θα πολιτευτούμε σ’ αυτή τη λογική.  Πρώτα απ’ όλα ο ένας έχει αποδείξει ότι θα πολιτευτεί στην πολιτική της αξιοποίησης της πολιτικής αποστασίας, ο άλλος θα λειτουργήσει στη βάση της αξιοποίησης της πολιτικής συναλλαγής».

Ανέφερε ακόμα ότι την «επόμενη βδομάδα θα δώσω στη δημοσιότητα τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λειτουργεί εάν εκλεγώ, δηλαδή οι σύμβουλοι οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν και τα τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας που θα αξιοποιεί αποκλειστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, θα δώσω και κάποιες σκέψεις όσον αφορά στη σύνθεση της κυβέρνησης σε σχέση με την λογική που έχω πει εδώ και πάρα πολλές μέρες, ότι θα δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής έτσι ώστε να αξιοποιούμε άτομα από την κοινωνία τα οποία έχουν και γνώση αλλά και ικανότητα να λειτουργήσουν σε ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον».

Ερωτηθείς εάν λέγοντας ευρύτερης αποδοχής εννοεί απ’ όλους τους χώρους, ο υποψήφιος για την Προεδρία απάντησε πως «οπωσδήποτε ένας πρόεδρος, για να είναι ανεξάρτητος και να μπορεί να λειτουργήσει θα πρέπει να αξιοποιήσει άτομα και φυσικά από το χώρο της Αριστεράς αλλά όχι μόνο, για να δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι όντως συνενώνει δυνάμεις και κατά κύριο λόγο συνενώνει τις κοινωνικές ανησυχίες διότι η κοινωνία μάς στέλνει ένα ισχυρότατο μήνυμα. Ότι θέλει η επόμενη κυβέρνηση να λειτουργήσει στη βάση μιας πραγματικής ενότητας, στη βάση μιας συνένωσης πολιτικών που προέρχονται κατά κύριο λόγο μέσα από την κοινωνική ανησυχία και όχι μέσα από τις κομματικές συναλλαγές τις οποίες είμαι σίγουρος ότι ο κ. Αναστασιάδης αν εκλεγεί θα επιδιώξει και ήδη το έχει αποδείξει».

Ο κ. Μαλάς ρωτήθηκε κατά πόσον σε περίπτωση που εκλεγεί θα τοποθετήσει στην κυβέρνηση και άτομα από τη δεξιά και πώς θα το πετύχει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων.

«Δεν νομίζω ότι είναι λογικό να λες ότι θα είσαι ανεξάρτητος πρόεδρος όλων των Κυπρίων και να αποκλείεις να αξιοποιήσεις άτομα από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της κομματικής τους ταυτότητας.  Ούτε ο χώρος της Αριστεράς μπορεί να αποκλειστεί, όπως προσπαθούν να τον αποκλείσουν κάποιοι, αλλά ούτε και ο χώρος του κέντρου και σίγουρα και στο χώρο της δεξιάς υπάρχουν τεχνοκράτες, υπάρχουν επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλά πόστα για να προσφέρουν στην κοινωνία».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ