Μαλάς-Χριστόφιας διέγραψαν χρέος 7.373 ευρώ του Σύρου Πρέσβη!


 

Διαβάστε επίσης: Λιλλήκας: Στον εκτουρκισμό της Κύπρου οδηγούν προτάσεις Αναστασιάδη-Μαλά και… Εφημερίδες: “Αχτίδα φωτός από το ΔΝΤ”


 

Όπως αναφέρεται, ο διπλωμάτης είχε οφειλές ύψους 7.373 ευρώ μετά από νοσηλεία του σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηστυλιανού, ο κ. Nader για περισσότερο από ένα χρόνο αρνείτο να διευθετήσει τις οφειλές του προς το κράτος.

Μέχρι που ο Σταύρος Μαλάς με την ιδιότητα του Υπουργού Υγείας παρενέβη στο όλο θέμα, διαγράφοντας αυτό το χρέος, μετά από οδηγίες του Πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Στο δημοσίευμα σημειώνονται μεταξύ άλλων: «…η Διεύθυνση του νοσοκομείου με επιστολή της προς τον τότε Σύριο πρέσβη Nader Nader, ημερ. 14/10/2010, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ζήτησε την αποπληρωμή εντός 15 ημερών δυο τιμολογίων με αριθμούς 90679667 και 90685429 και με ημερομηνίες 30/11/2009 και 3/12/2009 αντίστοιχα για το συνολικό ποσό των 6.337,78 που αφορούσαν νοσηλεία του και που δεν είχαν αποπληρωθεί σχεδόν έναν χρόνο μετά την έκδοσή τους. Επιπρόσθετα, η διεύθυνση του νοσοκομείου καλούσε τον πρέσβη να εξοφλήσει και ένα τρίτο τιμολόγιο που αφορούσε τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο από τις 7/10/2010 μέχρι τις 13/10/2010 για το ποσό των 1.036,26. Η επιστολή της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ελήφθη στο γραφείο του τότε Υπουργού Υγείας στις 6/12/2011 (δηλαδή έξι μήνες μετά τη φονική έκρηξη των συριακών κοντέινερ) και την επόμενη μέρα ο κ. Μαλάς χαρακτηρίζοντας το θέμα ως επείγον έδωσε οδηγίες για διαγραφή των οφειλών, εκτελώντας προφανώς και ο ίθδιος άνωθεν οδηγίες που παραπέμπουν σαφώς στον πρόεδρο Χριστόφια. Για τον χειρισμό της υπόθεσης ο κ. Μαλάς έδωσε τις εξλής οδηγίες προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου του, αναγράφοντας στο κάτω μνέρος της επίμαχης επιστολής τα ακόλουθα: «Υπάρχει δέσμευση από τον Π.Δ. (σ.σ. εννοεί τον πρόεδρο της δημοκρατίας) για διαγραφή των οφειλών για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Άλλωστε κανείς άλλος εκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια, δεν θα μπορούσε να λάβει τέτοια απόφαση.».