Μαλάς : Διαπραγματευόμαστε στη βάση της διζωνικής ομοσπονδίας


 

Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


Η λύση διζωνικής ομοσπονδίας για την ε/κ κοινότητα, εξήγησε, σημαίνει λύση δύο περιφερειών μεταξύ των οποίων να μετακινούνται ελεύθερα, να εγκαθίστανται ελεύθερα και να αποκτούν περιουσία ελεύθερα όλοι οι πολίτες. Μιλώντας μετά την την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Παλαικυθρωτών και των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του αθλητικού συλλόγου ΑΠΟΠ Παλαικύθρου στα Λατσιά, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι “αυτή είναι η ερμηνεία της διζωνικής ομοσπονδίας για εμάς, και πάνω σε αυτή την βάση έχουμε διαπραγματευτεί για πάρα πολλά χρόνια. Αν θέλουμε τώρα να αρχίσουμε μια φιλολογία όσον αφορά το όνομα, νομίζω ότι κάνουμε την χειρότερη υπηρεσία στο εθνικό μας πρόβλημα και δίνουμε άλλοθι στην τ/κ πλευρά να βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών άλλες επιδιωκόμενες λύσεις που είναι η λύση δύο κρατών”.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που βλέπουν τον τελευταίο καιρό, είπε πως καταγράφουν μια ανοδική τάση της δικής του υποψηφιότητας. “Η δική μας ανάγνωση των δημοσκοπήσεων είναι ότι θα έχουμε εκλογές δύο γύρων κι έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά τους υποψηφίους που θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Αναστασιάδης και η δική μου υποψηφιότητα θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, γι αυτό καλώ όλους από τώρα να προβληματιστούν ειδικά τους συμπολίτες μας που θα στηρίξουν τον κ. Λιλλήκα, να προβληματιστούν για την απόφαση τους στον δεύτερο γύρο και ειδικότερα να προβληματιστούν από το γεγονός ότι τυχόν αποχή τους ή μη απόφαση τους θα οδηγήσει τον κ. Αναστασιάδη στην εξουσία κι είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδη”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ