Μαλάς: Οι διασυνδέσεις του Αναστασιάδη απέδωσαν τα χειρότερα


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Η χθεσινή “φιέστα” του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έδειξε ότι οι διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη “έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο”, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

“Ο κ. Αναστασιάδης οργάνωσε χθες μια συνάντηση των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών της Τρόικας, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, με στόχο, όχι να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο και τον λαό της, αλλά στήριξη στη δική του υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές”, είπε ο κ. Μαλάς.

Ανέφερε ότι “οι ομοϊδεάτες του κ. Αναστασιάδη δεν ήρθαν ως φίλοι της Κύπρου, αλλά πρόσφεραν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ένα `πικρό φάρμακο` ως λύση του προβλήματος, όμοιο με αυτό που έδωσαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και στις άλλες χώρες, με τραγικές κοινωνικές συνέπειες”.

“Δυστυχώς, υπήρξε απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, ο οποίος μίλησε εκ μέρους όλων και ο οποίος επετέθη στην κυπριακή Κυβέρνηση, τη στιγμή που η χώρα μας διαπραγματεύεται τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη δανειακή σύμβαση προς όφελος της Κύπρου και του λαού της”, είπε.

Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι “το σαφέστατο μήνυμα των ομοϊδεατών του κ. Αναστασιάδη δεν ήταν αλληλεγγύη προς την Κύπρο”.

“Ήταν ουσιαστικά τελεσίδικο μήνυμα: Εφαρμόστε αυτά που ζητούμε για να σας δώσουμε το δάνειο. Δηλαδή, σκληρή λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις. Με άλλα λόγια η `αγάπη` της κ. Μέρκελ αποδεικνύεται, και στην περίπτωση της Κύπρου, αγάπη που σκοτώνει”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “αυτό που μας αφήνει ως τελικό συμπέρασμα η χθεσινή φιέστα του ΕΛΚ είναι ότι οι περιλάλητες διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του κ. Αναστασιάδη έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο”.

“Εμείς επιμένουμε ότι η λύση στην κρίση δεν είναι η δεξιά και ο κ. Αναστασιάδης. Λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, που διαθέτει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και τη γνώση να διαπραγματευτεί σκληρά με την Τρόικα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κύπρο”, είπε.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ