Μαλάς: Υποταγή Ν. Αναστασιάδη στην Τρόικα

 


Διαβάστε επίσης, “ΑΚΕΛ: Καμία αριστερή ψήφος δεν θα πρέπει να πάει χαμένη” και “Απάντηση Λιλλήκα στο ΑΚΕΛ για τα τηλεφωνήματα”.


Σε ομιλία του στο σωματείο «Αναγέννηση» Παλουριώτισσας, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης καταλογίζει δειλία και καθυστέρηση στην υπογραφή του μνημονίου για να δικαιολογήσει τη δική του υποταγή στην Τρόικα και τους εταίρους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καθώς και για να κρύψει τη δική του ετοιμότητα να παραδώσει κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς σε ξένα ή και ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο κ. Μαλάς παρατήρησε ακόμα ότι ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει έτοιμος να προβεί σε ακόμη μια αναξιοκρατική ενέργεια στην περίπτωση που εκλεγεί, εκφράζοντας την πρόθεση του να παύσει τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, προφανώς για να διορίσει ημέτερους. «Πρακτικές συνήθεις για το ΔΗΣΥ”, είπε ο κ. Μαλάς, “οι οποίες μας παραπέμπουν σε προηγούμενες εποχές κομματικοποίησης των πάντων στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα».

«Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον κ. Αναστασιάδη”, είπε ο κ. Μαλάς, “είναι ο Κύπριος πολίτης που έχει τη δύναμη με την ψήφο του να καθορίσει το μέλλον, όχι μόνο των ημικρατικών οργανισμών αλλά και της Κύπρου».

Υπάρχει εναλλακτική λύση που δίνει θετική διέξοδο, ανέφερε ο κ. Μαλάς.

«Εμείς δεσμευόμαστε για προοδευτική Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με τους πιο άξιους απ’ όλους τους χώρους. Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για την Κύπρο απέναντι στους δανειστές μας και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ