Μαύρου: Η Κυβέρνηση συμπαρίσταται στις Κοινότητες


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


«Εμείς επιλέγουμε μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών προς όφελος του πολίτη, μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί σωστά, αποδοτικά και κυρίως συμμετοχικά», πρόσθεσε η Υπουργός Εσωτερικών τελώντας τα εγκαίνια του  πάρκου «Λαϊκών Ποιητών», στην Ξυλοτύμβου.

Αναφέροντας ότι οι Τοπικές Αρχές αποτελούν το φυσικό σύμμαχο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιτυχή υλοποίηση ενός ευρύτατου φάσματος κρίσιμων και καινοτόμων πολιτικών που υλοποιούνται, τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια, καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος  διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Υπουργός παρατήρησε ότι σε μια χώρα που λάμπει κάτω από τον μεσογειακό ήλιο και που το ίδιο της το κλίμα προωθεί τόσο πολύ το πρότυπο του «ελληνικού αίθριου βίου», οι πολίτες της θέλουν και πρέπει να μπορούν να περνούν μέρος του καθημερινού τους χρόνου υπαίθρια και ανέφερε ότι τα πάρκα, οι πλατείες και το πράσινο συνιστούν πλέον αναπόσπαστα τμήματα των πόλεων και των κοινοτήτων μας αφού εξασφαλίζουν την ισορροπία ανάμεσα σε δομημένες και μη επιφάνειες, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση του μικροκλίματος.

«Τα  πάρκα και οι πλατείες στις μέρες μας  αποκτούν τον χαρακτήρα μικρών οάσεων, αποτελούν τους περιβαλλοντικούς πνεύμονες της γειτονιάς μας, συμβάλλοντας δραστικά στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή τους», συνέχισε η κ. Μαύρου.

Η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το πάρκο Λαϊκών Ποιητών  είναι έκτασης περίπου 3.000 τμ και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια των αναπτυξιακών έργων με κρατική και κοινοτική συνεισφορά.

Είπε τέλος ότι με το πάρκο Λαϊκών Ποιητών τιμούνται οι : Κωνσταντής Παπαζαχαρία,  Κυριάκος Καρνέρα,  Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κασάπη, Γεώργιος Ζαπίτης,  Παπανικόλαος Καλοκαίρης, Παντελής Συμεού Ψαρά, Κυριάκο Κακκή και  Κόκος Μηνά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ