Με λένε Wayne Dobson και ΔΕΝ έχω το κινητό σου!


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τον άνθρωπο που μπήκε στα άδυτα των Νεοναζί και για την εν ψυχρώ δολοφονία σε κλαμπ στις ΗΠΑ.


Τα τελευταία δύο χρόνια, ο 59χρονος Wayne Dobson, ακούει το κουδούνι του σπιτιού να χτυπάει, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Πίσω από την κεντρική του πόρτα, βρίσκονται άνθρωποι που ζητάνε το κινητό τους τηλέφωνο.

Εκείνος, γεμάτος απορία τους εξηγεί εις μάτην, ότι το κινητό τους τηλέφωνο δε βρίσκεται μέσα στο σπίτι του.

Πως αποδεικνύεις ότι δεν είσαι “ελέφαντας”

“Είναι πολύ δύσκολο να τους εξηγήσω ότι δεν έχω τη συσκευή τους στο σπίτι μου, την ώρα που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι βρίσκεται εδώ”. Κι όμως ο Wayne Dobson δεν είναι κλεπτομανής, ούτε έχει κάποιου είδους ψύχωση με συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας σε καθημερινή βάση “βομβαρδίζεται” από κλήσεις ιδιωτών που καταγγέλλουν κλοπή και αναζητούν τα κινητά τους τηλέφωνα μαζί με όλα τα δεδομένα και τις επαφές τους.

Με ένα παράδοξο τρόπο που οφείλεται σε τεχνολογικές δυσλειτουργίες, κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχει εντοπίσει “σήμα” από κάρτα sim που ανήκει στην συγκεκριμένη εταιρεία, να δίνει στίγμα από το σπίτι του Dobson στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία, έχει ήδη ελέγξει δύο φορές μέχρι σήμερα το σπίτι του 59χρονου χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κανένα κλοπιμαίο.

Η ιστορία αυτή έχει γίνει εφιάλτης για τον Dobson, ο οποίος έχει αναρτήσει στην εξώπορτα της οικίας του ένδειξη με την εξής αναφορά: “Δεν έχει χαμένα κινητά εδώ”.

“Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια”

“Είναι απίστευτο”, λέει ο John B. Minor, τεχνικός που εξειδικεύεται στον εντοπισμό χαμένων κινητών τηλεφώνων. “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”, προσθέτει. Ο ίδιος ο 59χρονος πάντως εξακολουθεί να ζει τον δικό του εφιάλτη. Κυριολεκτικά.

Αναγκάζεται να κοιμάται σε ένα ντιβάνι δίπλα στην εξώπορτα για να μπορεί να διώχνει τους απελπισμένους που αναζητούν τις συσκευές τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

“Τους καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Και δεν μπορώ να συμμεριστώ την τρέλα που έχουν για τις νέες τεχνολογίες. Είμαι άλλωστε σχεδόν 60”, δηλώνει ο Dobson κατηγορηματικά.

Σε ένα από τα περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπίσει, μία ηλικιωμένη γυναίκα εισέβαλε στην αυλή του και άρχιζε να φωνάζει: “Δώσε μου πίσω το κινητό μου. Το μόνο που θέλω είναι οι φωτογραφίες με τα εγγόνια μου που έχω μέσα”. Στη συνέχεια της επέτρεψε να ψάξει στο σπίτι του και κάλεσαν την εταιρεία η οποία δεν μπόρεσε να δώσει λύση.

Και η τεχνολογία κάνει λάθη

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και τα “smart phones” μπορούν να εντοπιστούν μέσω GPS. Ο εντοπισμός μάλιστα μπορεί να γίνει με απόλυτη ακρίβεια σε απόσταση 50 – 300 μέτρων. Όσο μεγαλώνει η απόσταση, τόσο δυσκολότερο γίνεται και το να βρεθεί η ακριβής τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κινητό, ή “έδωσε” για τελευταία φορά σήμα.

Η Apple και η Microsoft μάλιστα, έχουν αναπτύξει σχετική τεχνολογία για τον εντοπισμό (tracking) κινητών συσκευών ή tablets, με πρόγραμμα το οποίο εγκαθίσταται στον προσωπικό υπολογιστή του χρήστη. Το ίδιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται και από την αστυνομία, μέσω του οποίου έχει καταφέρει να εντοπίσει πολλούς εγκληματίες ή να προλάβει δολοφονίες και κλοπές.

Οι ειδικοί καταλήγουν τελικά, στο ότι το παραπάνω σύστημα δεν έχει απόλυτη ακρίβεια. Κάτι που δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς στο Dobson.

Εφιάλτης στο δρόμο με τα cell phones

Τον Δεκέμβριο του 2012, τέσσερις νεαρές γυναίκες βρέθηκαν στο κατώφλι του σπιτιού του. Εκείνος άνοιξε και οι κοπέλες κρατώντας ένα tablet, του ζήτησαν να τους παραδώσει τη χαμένη συσκευή, που ανήκε σε μία από αυτές. Ο φορητός υπολογιστής και το πρόγραμμα εντοπισμού ήταν ξεκάθαροι. Το κινητό βρισκόταν στο σαλόνι του Dobson. Φυσικά και δεν βρήκαν, και πάλι, τίποτα.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος ξύπνησε τρομαγμένος μέσα στη νύχτα, όταν με την άκρη του ματιού του είδε φακούς να ρίχνουν φως μέσα στο σπίτι του. Στην αρχή νόμιζε πως ήταν διαρρήκτες και προσπαθούσαν να εισβάλλουν. Στη συνέχεια και αφού άρχισε να φωνάζει, έμαθε πως ήταν άνδρες της αστυνομίας. Και τι έψαχναν; Τι άλλο. Κινητά τηλέφωνα.

Οι Αρχές του Λας Βέγκας πλέον το πήραν απόφαση

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έχει δώσει εντολή να μην πηγαίνει κανένας άνδρας του στο σπίτι του Dobson για έλεγχο, ότι κι αν αναφερθεί. Μέχρι πάντως η ιστορία του να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ο 59χρονος φαίνεται πως θα συνεχίσει να ψάχνει την ηρεμία και τον ύπνο του. Ή αλλιώς, θα πρέπει να αλλάξει σπίτι.

Για περισσότερες περίεργες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.