Μέλη Ρόταρυ σε Αναστασιάδη: “Ας βγεις απ΄ τον α΄ γύρο…”

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ρόταρυ Λάρνακας και Κιτίου για την υποψηφιότητα του, βρέθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22  Ιανουαρίου στην Λάρνακα. Εκεί ο κ.Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του ροταριανού ομίλου αλλά και να παραθέσει συνοπτικά τις απόψεις του όσον αφορά στις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει σε περίπτωση εκλογής του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν από τα μέλη του ροταριανού ομίλου ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, με την σύζυγό του, αλλά και πολιτικά πρόσωπα. 

Το 24h.com.cy παρευρέθηκε στην εκδήλωση όπου συντονιστής της, ήταν και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Σε ευχάριστο κλίμα κύλησε η συζήτηση. Μάλιστα ο κ.Αναστασιάδης αστειευόταν συνεχώς με τον κόσμο αλλά και τον Δήμαρχο Λάρνακας. Κάποιοι απο το κοινό δεν δίστασαν -σε προσωπική συζήτηση με τον υποψήφιο- να του αναφέρουν πως “όλοι ξέρουμε πως θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Ας βγεις απο τον πρώτο γύρο να μην χρειαστεί να πάμε σε δεύτερο και να εξοικονομήσουμε και λεφτά”

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής ο κ.Αναστασιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες απάντησε χωρίς καμία εξαίρεση και συνάμα χωρίς να ασκήσει κριτική στο ήδη κυβερνών κόμμα και την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Οι απαντήσεις που έδωσε ενθουσίασαν το κοινό, αφού άκουγες δεξιά και αριστερά τα πηγαδάκια να αναφέρονται στις στρατηγικές που πρόκειται να ακολουθήσει αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το χειροκρότημα πέρα από ζεστό, φαίνεται να επιφυλάσσει και την θετικότητα του προς την υποψηφιότητα Αναστασιάδη απο μια μεγάλη μερίδα του ροταριανού ομίλου. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση άφησαν τα σχόλια και το θερμό χειροκρότημα στις απαντήσεις του υποψηφίου.

«Η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα κράτος που δεν θα επιβαρύνει δυσβάσταχτά τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας αλλά θα μετατραπεί σαν σύμμαχος του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη, που θα ξοδεύει έξυπνα και στοχευμένα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και που δεν θα φορτώνει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τα ελλείμματα και τα χρέη του. Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο προϋπολογισμός να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς να έχουμε ανάγκη τους ξένους ή χωρίς την δημιουργία νέου χρέους. Είναι ένας φιλόδοξος αλλά πραγματοποιήσιμος στόχος», δήλωσε ο κ.Αναστασιάδης.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε την δημόσια υπηρεσία χαρακτηρίζοντας την ως υδροκέφαλη ενώ ταυτόχρονα πρότεινε τρόπους ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να δημιουργηθεί έδαφος αποτελεσματικότητας και σωστής αξιοποίησης τόσο των υπαλλήλων όσο και των μέσων που υπάρχουν στην δημόσια υπηρεσία. «Προτείνουμε την δημιουργία υφυπουργείων.  Αυτή η πρόταση και η πραγματοποίηση της δεν θα επιβαρύνει ούτε σεντ τον προϋπολογισμό. Θα υπάρχει Υφυπουργός Ανάπτυξης για την προώθηση όλων των πολιτικών για αποτελεσματικότερη, πιο σύγχρονή και ευέλικτη δημόσια υπηρεσία».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην απαράδεκτη μέχρι τώρα διαδικασία έκδοσης τίτλου ιδιοκτησίας η οποία διαρκεί χρόνια και υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις ώστε η Έκδοση τίτλου να γίνεται σε μια μέρα, όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό βέβαια το βήμα προβλέπει, όπως αναφέρθηκε ο κ.Αναστασιάδης «αυστηρότατες ποινές σε όσους επιβλέποντες μηχανικούς δώσουν ψευδή στοιχεία». 

Μίλησε, επίσης με παραδείγματα για τις αλλαγές που στοχεύει να πραγματοποιήσει σε διάφορους τομείς, όπως ο επενδυτικός, εκπαιδευτικός, στην υγεία, στην δημόσια υπηρεσία, στην ανάπτυξη, όπως επίσης και πως πρόκειται να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. 

 Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη.

 


Oμιλία Ν.Αναστασιάδη1 από 24hcomcy

 
Oμιλία Ν.Αναστασιάδη2 από 24hcomcy