Μεθυσμένη πολιτεία ψες η Λεμεσός (vid)


Διαβάστε επίσης, “Καρογιάν: Αισθητή αύξηση ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ” και “Χριστόφιας: Χρειάζεται ενότητα δράσης και νηφαλιότητα για λύση”.


Από τις υπόλοιπες καταγγελίες, διαπιστώθηκε πως ένας στους τρεις περίπου, παραβίασαν το όριο ταχύτητας ή δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφά, οι έλεγχοι ήταν εντατικοί και κάλυψαν κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, σε 405 αλκοτέστ που έγιναν, 60 άτομα είχαν υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο των 22mg, ενώ άλλα 297 άτομα καταγγέλθηκαν για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν, 106 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, ενώ άλλοι οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας, άδεια οδηγού, ασφάλειας και MOT, καθώς  και  για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη στα φώτα τροχαίας.

Ο κ. Καφάς ανέφερε πως καταγράφεται μικρή αύξηση στον αριθμό των οδηγών που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλης και σημείωσε ότι, “ενώ η αστυνομία, με τους ελέγχους που διενεργεί, προλαμβάνει οτιδήποτε σοβαρό, ο Κύπριος οδηγός φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα από την πρόκληση ενός ατυχήματος και τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει, είτε στον ίδιο, είτε στους συνανθρώπους του και συνεχίζει να διαπράττει τα αδικήματα αυτά”.

Δείτε το video από το ant1iwo.com: 

Η τροχαία εκτιμά ότι, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους, έχουν αποτραπεί δυστυχήματα ενώ οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με στόχο, αφενός την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση τους αλλά και αφετέρου, τη συμμόρφωση όλων των οδηγών με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ