Μητσόπουλος: “Εξαιρετικής σημασίας για Κύπρο η σύνοδος του ΕΛΚ”

Αυτό δήλωσε δήλωσε ο Εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, τονίζοντας την παρουσία κορυφαίων Ευρωπαίων ηγετών.


Διαβάστε επίσης για τις εισφορές του Αναστασιάδη στην Πάφο και για τις εισηγήσεις Λιλλήκα προς Δημητριάδη.


Σε δηλώσεις στο εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η σταθερή θέση του ΕΛΚ αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί η θετική στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε πλείστα ζητήματα που αφορούν το εθνικό μας θέμα, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη “αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα να συμβάλει ώστε η Κύπρος να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της μεταξύ των εταίρων μας, για να προσδοκούμε στη δική τους στήριξη”.

Ο κ. Μητσόπουλος επικαλέστηκε δηλώσεις του Πρόεδρου του ΕΛΚ Wilfried Martens στο χθεσινό «Φιλελεύθερο» “ότι η διεξαγωγή της Συνόδου στην Κύπρο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας της Ευρώπης, προς την Κύπρο και προς τον Νίκο Αναστασιάδη”. Πρόσθεσε ότι η σταθερή θέση του ΕΛΚ “αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί η θετική στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε πλείστα ζητήματα που αφορούν το εθνικό μας θέμα”.

Ο Εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου επικαλέστηκε και τις αναφορές του κ. Martens για την υποστήριξη προς στο Κυπριακό και στην κυπριακή ΑΟΖ “χάρη, βεβαίως, της υπερκομματικής προσέγγισης του Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες”.

“Η Κύπρος αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και οφείλει να συμμετέχει με πρωτοβουλίες στην κοινή προσπάθεια υπέρβασης της οικονομικής κρίσης, τόνωσης της ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ευρώπη. Μόνο έτσι μπορούμε αξιόπιστα να διεκδικήσουμε την ενεργό στήριξη των εταίρων μας και να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων”, πρόσθεσε ο κ. Μητσόπουλος.

Αναφορά έκανε ο κ. Μητσόπουλος και στις τοποθετήσεις του κ. Martens για τα “ισχυρά ηγετικά προσόντα” του Νίκου Αναστασιάδη και το σεβασμό που απολαμβάνει από τους 15 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΕΛΚ αλλά και από Ευρωπαίους ηγέτες που ανήκουν σε άλλες πολιτικές οικογένειες. Αναφέρθηκε επίσης και στα σχόλια Martens ότι “εν όψει των σημερινών οικονομικών δυσκολιών, η χώρα σας έχει μεγάλη ανάγκη της ευρωπαϊκής στήριξης. Επομένως τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Κύπρος έχει ανάγκη από έναν Πρόεδρο που θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την πρώτη κιόλας μέρα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ