Μητσόπουλος: Ο Αναστασιάδης απέδειξε ότι έχει σχέδιο για το Κυπριακό


Διαβάστε επίσης, “Ποιος πιστεύετε ότι βγήκε “νικητής” στο 2ο debate;” και “Το 2o Debate λεπτό πρός λεπτό στο 24Η (pics – vids)”.


Καθώς επίσης το σχέδιο και την πολιτική βούληση, για εθνική συνεννόηση και συλλογική δράση για να βγει το Κυπριακό από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο διατύπωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι η επιλογή που προτείνει ο κ. Λιλλήκας επενδύει στο διχασμό και τη διαίρεση του λαού μέσω της άκρατης παρελθοντολαγνείας, της λασπολογίας και του διπλωματικού κουτσομπολιού. «Εμφανίστηκε διχαστικός κι εριστικός, ως επίδοξος κομματάρχης και όχι σαν υποψήφιος Πρόεδρος όλων των Κυπρίων» είπε για τον κ. Λιλλήκα ο κ. Μητσόπουλος.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μαλάς επιβεβαίωσε την απειρία του για το πώς λειτουργούν οι διεθνείς σχέσεις και την έλλειψη ουσιαστικής και σφαιρικής γνώσης του Κυπριακού και της διαπραγματευτικής διαδικασίας. «Πίσω από τον κ. Μαλά βρίσκονται οι ίδιες πολιτικές και οι ίδιες νοοτροπίες που οδήγησαν σε απαράδεκτες υποχωρήσεις την τελευταία πενταετία και καταδίκασαν το Κυπριακό σε ένα πρωτόγνωρο τέλμα και αδιέξοδο» ανέφερε.

Ο Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι στον αντίποδα, ο Νίκος Αναστασιάδης απέφυγε τις άγονες και διχαστικές αναδρομές στο χτες και τις προσβλητικές αναφορές στους συνυποψηφίους του και πρόταξε με καθαρότητα τη θετική του πρόταση για το μέλλον της Κύπρου.

«Ένα μέλλον χωρίς στρατούς κατοχής και εποίκους. Με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Ένα μέλλον που για να γίνει εφικτό πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην ευρύτερη δυνατή ενότητα της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων. Μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Συμβούλιου. Με τη σύσταση ομάδων εργασίας ειδικών. Με τη συνδιαβούλευση όλων των κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου λύσης του Κυπριακού που να εδράζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες και αρχές της ενωμένης Ευρώπης» όπως πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε ένα σαφές σχέδιο πολιτικής και διπλωματικής δράσης που καθιστά την Τουρκία υπόλογο για τις ευθύνες της στην Κύπρο, με την ενεργό εμπλοκή της ΕΕ και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και με την οικοδόμηση ενός ισχυρού πλέγματος συμμαχιών που αξιοποιεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας και την αναβαθμισμένη θέση της Κύπρου μετά τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ