Μητσόπουλος σε Λιλλήκα: Λαϊκισμός κι αυτοαναίρεση


 

Διαβάστε επίσης: Λιλλήκας: Αναστασιάδη δώσε λεφτά σε ιδρύματα, όχι σε σποτάκια και Πυρά κατά διοικητή Κ.Τ. από Αβέρωφ και Νικόλα


Ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, απαντούσε στον Λιλλήκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί στο επιτελείο του Αναστασιάδη όπως «τα λεφτά για τα πολιτικά διαφημιστικά σποτάκια να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα και να καταλήξουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσόπουλος διατύπωσε τις ακόλουθες θέσεις:  «Η άκρως λαϊκίστικη εισήγηση του κ. Γιώργου Λιλλήκα, όπως οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις το ποσό που θα δαπανούσαν για σκοπούς διαφήμισης, επιβεβαιώνει το μόνο σταθερό στοιχείο της πολιτικής του διαδρομής: Την αυτοαναίρεση χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.

Μόλις στις 7 Δεκεμβρίου ο κ. Λιλλήκας κατηγορούσε το Νίκο Αναστασιάδη ότι εκμεταλλευόταν ‘με τρόπο ανήθικο τις συνθήκες φτώχειας και την ανάγκη στήριξης που έχουν τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού’, με αφορμή την συνεισφορά, εκ μέρους του Επιτελείου Αναστασιάδη και της Ομάδας Εθελοντών, στην εκστρατεία της Εκκλησίας της Κύπρου και των Ιερών Μητροπόλεων για στήριξη συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα δεινά της οικονομικής κρίσης.

Ουδόλως ξενίζει αυτή η συμπεριφορά. Εδώ και μήνες ο κ. Λιλλήκας διαφημίζει σε έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ, σε δημόσιους χώρους και με την αποστολή δεκάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών μηνυμάτων, χωρίς να σκεφτεί τους συνανθρώπους μας.

Δυστυχώς για τον κ. Λιλλήκα η απουσία πολιτικής για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη χρυσόσκονη του λαϊκισμού και την αυτοαναίρεση.