Μόνο μετρητά πλέον στο Βατικανό


Διαβάστε επίσης, “Περού: Πτώση ελικοπτέρου με επτά νεκρούς” και “Οργή στην Ινδία για προκλητικό σχόλιο γκουρού”.


H Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να διακοπούν οι πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ανάληψης στο Βατικανό. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια στην Deutsche Bank Italia, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που διαχειρίζεται τις πληρωμές αυτού του είδους στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση αυτή συνδέεται με έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την διαφάνεια στην τράπεζα της Αγίας Έδρας, Ior.

H οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore, κάνει λόγο για “έρευνες που σχετίζονται με υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”.

Η απόφαση, κατά συνέπεια, δεν οφείλεται σε ελλείψεις της Deutsche Bank Italia, αλλά σε ελλιπείς εγγυήσεις, προδιαγραφές και τυποποίηση «όσον αφορά τους νόμους του Βατικανού που διέπουν τις διατραπεζικές συναλλαγές», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο εσωτερικό του Βατικανού δεν είναι δυνατόν, πλέον, να γίνονται αναλήψεις χρημάτων από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ATM) και οι τουρίστες στα μουσεία της Αγίας Έδρας θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριο μόνον με μετρητά.

Αλλά και στο φαρμακείο του Βατικανού-το οποίο διατηρεί πιο χαμηλές τιμές από την “ελεύθερη αγορά”, προμηθεύεται φάρμακα από όλο τον κόσμο και παρέχει την δυνατότητα εισόδου και σε ξένους πολίτες-οι πληρωμές πλέον γίνονται μόνο με ρευστό.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι κάρτες αυτόματης ανάληψης της τράπεζας Ιοr-στην οποία, όμως, μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Βατικανού.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.