Μωρό δεμένο στο καροτσάκι του έπεσε στην παγωμένη θάλασσα


Διαβάστε επίσης, “Κόκκινος” συναγερμός σε τρεις πόλεις της Αιγύπτου (vid)” και “Φονικές κατολισθήσεις στη Σουμάτρα”.


Η μητέρα του μωρού περπατούσε το πρωί της Κυριακής σε μια αποβάθρα του λιμανιού Ουάτσετ όταν το καροτσάκι, στο οποίο ήταν δεμένο το μωρό, παρασύρθηκε από ένα ξαφνικό μπουρίνι.

Ακούγοντας από μακριά τις κραυγές μιας γυναίκας, ο 63χρονος Τζορτζ Ρίντερ, ο οποίος εργάζεται εδώ και 11 χρόνια σ’ αυτή τη μαρίνα, νόμισε στην αρχή πως είχε πέσει στη θάλασσα κάποιος σκύλος και πήρε το ποδήλατό του για να πάει να δει τι συμβαίνει.

«Η μητέρα φώναζε “το μωρό μου έπεσε στο νερό”, πλησίασα στην άκρη της αποβάθρας και είδα το καροτσάκι αναποδογυρισμένο, να είναι έρμαιο των κυμάτων», εξήγησε ο Ρίντερ.

«Πήδηξα στο νερό και οδήγησα το καροτσάκι προς την αποβάθρα. Κάποιος μου πέταξε τότε ένα σχοινί, το έδεσα και το ανέβασαν», προσθέτει.

Το μωρό εξακολουθούσε να είναι δεμένο μέσα στο καροτσάκι, σύμφωνα με τον Ρίντερ, ο οποίος ξαφνιάστηκε που ήταν ακόμη ζωντανό: «Έκανε πολύ κρύο, είναι απίστευτο γιατί έμεινε τουλάχιστον πέντε λεπτά γεμάτα μέσα στο νερό».

«Είδα το στοματάκι του να ανοίγει και να καταπίνει μια γουλιά αέρα και σκέφτηκα: θα είναι εντάξει!».

Η γιαγιά του μωρού είπε στην εφημερίδα Daily Mirror πως το παιδί είχε αλμυρό νερό στους πνεύμονες όταν νοσηλεύθηκε στην εντατική. «Νοσηλεύεται, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τα πάντα, αλλά τα νέα είναι καλά», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σήμερα το πρωί από το τηλεοπτικό κανάλι ITV, ο 63χρονος γέλασε με την ιδέα ότι θεωρείται «ήρωας». 

«Ήμουν μόνον ο τύπος που πήδηξε στο νερό. Είμαι απλώς χαρούμενος που μπόρεσα να κάνω κάτι».

Πηγή: newsbeast.gr