Μόσχα: Νεκρός ο “βασιλιάς” της ρωσικής μαφίας (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για το ελικόπτερο που έπεσε στο κέντρο του Λονδίνου και για τα ανθρώπινα κρανία που βρέθηκαν σε φορτίο στο αεροδρόμιο του Σικάγο.


Ο φερόμενος ως “βασιλιάς της ρωσικής μαφίας”, ο Άσιαν Ουσογιάν, έπεσε νεκρός από πυρά όπλου ελεύθερου σκοπευτή (sniper) την ώρα που έβγαινε από εστιατόριο. Από τα πυρά τραυματίστηκε τυχαία στο πόδι μία γυναίκα, η οποία διέφυγε τον κίνδυνο. Οι σωματοφύλακες του δεν πρόλαβαν να τον καλύψουν και τελικά ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο γνωστός και ως “Παππούς Χασάν”, όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήταν κουρδικής καταγωγής και γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1937. Θεωρείται “νονός”, αφού υπό τον έλεγχό του ήταν οι περισσότερες συμμορίες της Ρωσίας και των κρατών της Κοινοπολιτείας.

Εναντίον του ιδίου είχε γίνει πριν από δύο χρόνια απόπειρα δολοφονίας. Ο Ουσογιάν και ο συνοδός- φρουρός του είχε τότε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να ανακάμψει. Και τότε είχε δεχτεί πυρά στο στομάχι από ελεύθερο σκοπευτή.

Η επίθεση αποδόθηκε στον μεγάλο αντίπαλό του, τον νονό Ταριέλ Ονιάνι, τον επονομαζόμενο “Ταρό”.

Οι αρχές έχουν υπόνοιες ότι υπεύθυνη για τη δολοφονία είναι αντίπαλη εγκληματική οργάνωση που δεν ήταν στον έλεγχο του “Παππού Χασάν”.

Σημειώνεται ότι η μαφία της Τιφλίδας και αυτή του Κιουταΐσι, επίσης της Γεωργίας από όπου έλκει την καταγωγή του ο Ταριέλ Ονιάνι, αποτελούν τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της ρωσικής μαφίας, με τα πλοκάμια τους να απλώνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Ταριέλ Ονιάνι- Ο μεγάλος αντίπαλος

Ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’90, αρχικά στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία, όπου ανέπτυξε ευρεία εγκληματική δραστηριότητα, μέχρι το όνομά του να περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων της Ιντερπόλ.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει από το 2005 στη Μόσχα και να συγκρουστεί τότε με τα άλλα αφεντικά της που ήταν οι συνεργαζόμενοι Ασλάν Ουσογιάν και Γιαβοσλάβ Ιβάνκοφ. Η δολοφονία του τελευταίου στις 29 Ιουλίου του 2009, σηματοδότησε την πιο αιματηρή φάση στον εσωτερικό πόλεμο της μαφίας.

Δείτε στο video που ακολουθεί την προηγούμενη απόπειρα:

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.