Να παραδώσουν τα όπλα ζητά από το ΠΚΚ ο Ερντογάν

 


Διαβάστε επίσης, “Φονική χιονοστιβάδα στη Σκοτία” και “Λουτρό αίματος στην τελική επιχείρηση στην Αλγερία”.


“Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις εφόσον η τρομοκρατική οργάνωση δεν καταθέτει τα όπλα, για όσο δεν τερματίζει τις επιθέσεις της”, δήλωσε ο Ερντογάν από το Γκαζίαντεπ. “Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την πατρίδα μας χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε βήμα απέναντι σε αυτούς που, με τα όπλα ανά χείρας, προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που σκοτώνουν πισώπλατα τους αστυνομικούς μας”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφερόταν στο θάνατο ενός αστυνομικού, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Μαρντίν, σε ενέδρα που αποδίδεται από τις Αρχές στο ΡΚΚ. Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες με τους αντάρτες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται. “Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα. Η τρομοκρατική οργάνωση είτε θα σταματήσει τη δράση της είτε θα αποσυρθεί στο εξωτερικό και θα καταθέσει τα όπλα και εμείς θα παράσχουμε όση υποστήριξη μπορούμε”, είπε.

Από το Δεκέμβριο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συζητούν με το φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, τον Αμπντουλά Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες έναρξης διαλόγου με τους αντάρτες.

Πηγή ΚΥΠΕ