Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα Αναστασιάδη – Ξεφεύγει ο Μαλάς


Διαβάστε επίσης, “Αυτό είναι το πρόγραμμα του Αναστασιάδη για τη νέα γενιά” και “Γ. Λιλλήκας: “Το δύσκολο δεν είναι ανέφικτο στο Κυπριακό””.


Ο Αναστασιάδης αύξησε το ποσοστό του κατά μιάμιση μονάδα, ξεπερνώντας το 40%, αυξάνοντας τις πιθανότητες του για εκλογή στο Προεδρικό αξίωμα.

Όσον αφορά τους κύριους αντιπάλους του, Μαλά και Λιλλήκα, φαίνεται να εξελίσσεται ένα θρίλερ για γερά νεύρα, μιας και οι δύο τους κονταροχτυπιούνται για το πολυπόθητο εισιτήριο του δεύτερου γύρου. Ο Μαλάς με ποσοστό 20,5% κρατά σε απόσταση τον Λιλλήκα ο οποίος κατέχει το 17,9%, μια διαφορά 2,6% η οποία δεν είναι αρκετή για κανένα από τους δύο, για την σίγουρη εξασφάλιση της θέσης τους στο δεύτερο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μικροί» υποψήφιοι, φαίνεται πως θα οδηγήσουν τις εκλογές σε δύο γύρους, μιας και συγκεντρώνουν το 6,1%, ποσοστό που στερεί από τον πρώτο την εκλογή από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αναλυτικά, η Πραξούλα Αντωνιάδου συγκεντρώνει το 2,8%, ο Σόλων Γρηγορίου το 0,4%, ο Ανδρέας Ευστρατίου το 0,1%, ο Λεωνίδας Θεοδώρου το 0,1% επίσης, ο Λάκης Ιωάννου το 0,3%, η Άντρη Μακαρία Στυλιανού το 1,7% και ο Γιώργος Χαραλάμπους το 0,7%.

Ποσοστό 15%, χαρακτηρίζεται ως αδιευκρίνιστη ψήφος, το οποίο είναι ικανό να διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Την υψηλότερη συσπείρωση από όλα τα κόμματα παρουσιάζει ο ΔΗΣΥ, με ποσοστό 88,3%, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ σε ποσοστό 62,5%, ενώ το ΔΗΚΟ φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα συσπείρωσης, μιας και το 42,3% των υποστηρικτών του δίνει ψήφο προτίμησης στον Λιλλήκα.