Νέο βίντεο: Η επιχείρηση διάσωσης στο Costa Concordia


Διαβάστε επίσης, “Αίγυπτος: Τραυματισμοί από μολότοφ έξω από το προεδρικό μέγαρο (vid)” και “Λιβύη: Πυρά κατά του Ιταλού πρόξενου στη Βεγγάζη (vid)”.


Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Κυριακή, από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τριάντα δύο άτομα.

Με αφορμή την επέτειο, οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της νύχτας της 13ης Ιανουαρίου.

Στο βίντεο φαίνονται οι λέμβοι περισυλλογής που κινούνται στα σκοτεινά νερά γύρω από το πλοίο ενώ διακρίνονται και κάποιοι επιβάτες που κατεβαίνουν μία ανεμόσκαλα από την μία πλευρά του πλοίου.

 


costaconcordia από CDemo83

Την Κυριακή οργανώθηκαν τελετές μνήμης στο νησί Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας, στα ανοικτά του οποίου έγινε το ναυάγιο.

Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ, την ώρα κατά την οποία, δηλαδή, πριν τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το Costa Concordia προσέκρουσε στον ύφαλο εξαιτίας λανθασμένης και επικίνδυνης πορείας πλεύσης, σε όλο το νησί πρόκειται να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, τα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Τζίλιο θα σφυρίξουν με τα φουγάρα τους και οι ναύτες τους θα ρίξουν στην θάλασσα, δεκάδες, αναμμένα φανάρια.

Ο δήμος του Τζίλιο, αποφάσισε, τέλος, να ανακηρύξει επίτιμους πολίτες του, όλους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες, καραμπινιέρους και εθελοντές που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του ναυαγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκεττίνο, κατηγορείται από τους Ιταλούς εισαγγελείς για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, σε δίκη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.