ΓΓ Οικολόγων: “Καταστροφική η καθυστέρηση στο μνημόνιο”

 


Διαβάστε επίσης τι λέει ο ΔΗΣΥ για τις αντιδράσεις λόγω ΕΛΚ και τι λέει ο Κάρογιαν για το συνέδριο του ΕΛΚ.


Η καθυστέρηση, είπε η κ. Παναγιώτου, η οποία έχει παρατηρηθεί στην υπογραφή του μνημονίου, έχει εξαντλήσει οικονομικά  και τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, οπότε το πιο σύντομο που θα υπογραφεί το μνημόνιο, αυτό αποτελεί και τη λύση, υπό τις περιστάσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Παναγιώτου είπε «αν το συντομότερο είναι η 11η Φεβρουαρίου, αυτό είναι το συντομότερο, αλλά ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, και κάθε ημέρα που περνά είναι σε βάρος της κυπριακής οικονομίας».

Για τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο, η κ. Παναγιώτου σχολίασε πως ανέμενε μια πιο ουσιαστική τοποθέτηση και στήριξη από τους ηγέτες του Λαϊκού Κόμματος. Υπήρχαν, είπε, «θετικά λόγια επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά αναμέναμε κάτι πιο ουσιαστικό όσον αφορά τη στήριξη της Κύπρου, κυρίως στα οικονομικά θέματα».

 

Πάφος: Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από τους Οικολόγους 

 

Τo μήνυμα ότι μέσα απο ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και μέσα από προγράμματα πράσινης ανάπτυξης που να στηρίζουν τους μικρομεσαίους και μη προνομιούχους, έστειλε από την Πάφο η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου, στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας, είπε, «υγεία χαρά και ευημερία και κοινωνική αλληλεγύη, στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε “, και πρόσθεσε πως ο στόχος των εκστρατειών του Κινήματος για το 2013 είναι πως «μέσα απο ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και μέσα από προγράμματα πράσινης ανάπτυξης που να στηρίζουν τους μικρομεσαίους και μη προνομιούχους».  

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου.

 

Από την πλευρά του ο κ. Περδίκης ανέφερε “πως έχει μεγάλη σημασία για μας,  η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, αυτή η σημαντική κοιτίδα του Κινήματος των Οικολόγων στην Κύπρο, σε αυτή τη δύσκολη χρονιά του 2013, να συμμετάσχει σε μια ειρηνική επανάσταση των πολιτών, των περιβαλλοντιστών της επαρχίας Πάφου”.

 

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τους Οικολόγους της Πάφου σε συσπείρωση, για να δώσουν, όπως είπε, «το φως στην άκρη της σήραγγας και της ελπίδας προς την οποία θα κατευθυνθεί η κοινωνία, για να βγεί από αυτή την κρίση».  

 

Εμείς, συνέχισε ο κ. Περδίκης, «θεωρούμε υποκρισία από τη μια να πηγαίνουν τα κόμματα στη Βουλή και να ψηφίζουν μείωση των επιδομάτων των φτωχών και  μείωση του κοινωνικού κράτους,  και  από την άλλη, να μαζεύουν μακαρόνια για να ταϊζουν τους φτωχούς. Εμείς”, κατέληξε, “λέμε όχι σ΄αυτή την υποκρισία”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ