Ντάουνερ: “Τέλος Μαρτίου θα συζητήθει το Κυπριακό με το ΣΑ στη ΝΥ”

Αυτό δήλωσε ο κ. Ντάουνερ μετά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.


Διαβάστε επίσης και δείτε video γιατί Χριστόφιας και Ευρωβουλευτές είχαν έντονες αντιπαραθέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο  και την αποκλειστική συνέντευξη του Σταύρου Μαλά στο 24Η.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την ωριαία συνάντηση που άρχισε στις 3 το απόγευμα, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε στους Τ/κ δημοσιογράφους ότι έγινε μια χρήσιμη και καλή συζήτηση για την εργασία των Τεχνικών Επιτροπών και τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, πρόσθεσε, να μπορούν να κάνουν σκέψεις για το πώς προχωρά η διαδικασία, σημειώνοντας ότι ανέφερε στον κ. Έρογλου πως θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαρτίου όπου θα μιλήσει με το ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Μέχρι τότε, συνέχισε, οι εκλογές θα έχουν τελειώσει, θα γνωρίζουμε ποιος θα έχει κερδίσει και θα μπορεί να μιλήσει στο ΣΑ, να το ενημερώσει και να έχει κάποια συζήτηση για το Κυπριακό και να κρίνουν πού βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Ενημέρωσε επίσης τον Τ/κ ηγέτη, είπε, για τις επισκέψεις του σε Λονδίνο, Αθήνα και Άγκυρα, τις οποίες χαρακτήρισε χρήσιμες.

Πηγή: ΚΥΠΕ