Νταβούτογλου: Διαδικασία με χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό


Διαβάστε επίσης, Νέα πρόκληση Μπαγίς – “Δεν μπορεί να διαχειριστεί διεθνή ζητήματα η Κύπρος” και “Προκηρύχτηκαν οι Προεδρικές εκλογές για τις 17 Φεβρουαρίου”.


Στο υπόμνημά του με την ονομασία: «Η εξωτερική πολιτική μας για το 2013», το οποίο κατατέθηκε μαζί με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για σκοπούς έγκρισης.

Στην αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου προσθέτει ότι η έναρξη μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό έχει αφεθεί για μετά τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το 2013, είπε, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφάνιση του Κυπριακού. «Την ώρα που οι Τ/κ συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, παρά τις αντιξοότητες και τις πιέσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε ο τ/κ λαός να πληρώσει το τίμημα της απροθυμίας των Ε/κ».

Εάν εκείνο που θέλουν οι Ε/κ δεν θα είναι συνεταιρισμός, τότε αυτό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί και στη λύση του Κυπριακού, συνέχισε υποστηρίζοντας ακόμα ότι η Τουρκία, ως «μητέρα-πατρίδα» και εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να διατηρεί τη φιλοσοφία της να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό.  

Πηγή ΚΥΠΕ