Ο ΔΗΣΥ ενημέρωσε ΕΛΚ για τις κατηγορίες “ξεπλύματος”


Διαβάστε επίσης τι γράφει το Economist για την Κυπριακή οικονομία και πως προχωράνε Noble- ΚΡΕΤΥΚ για το Οικόπεδο 12.


Όπως δήλωσε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Σίνκα, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ΔΗΣΥ θα συμμετάσχει στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΕΛΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος θα μεταφέρω το ξεκάθαρο μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη προς τους εταίρους μας σε σχέση με την υπόθεση της Κύπρου», είπε ο κ. Σίνκα, προσθέτοντας πως «χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία που λάβαμε από την Κεντρική Τράπεζα και την ΜΟΚΑΣ, θα προβούμε σε αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλα τα μέτρα που η Κύπρος έχει λάβει για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Μέτρα, όπως πρόσθεσε, τα οποία οδήγησαν το Συμβούλιο της Ευρώπης να αποδώσει τα εύσημα στην Κύπρο για το πολύ περιεκτικό νομικό πλαίσιο το οποίο έχει ήδη υιοθετηθεί.

Πρόθεση μας, κατέληξε ο κ. Σίνκα, είναι επίσης η ενημέρωση των εταίρων μας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ευρήματα υδρογοναθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Απαράδεκτες οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας, δηλώνει ο Χ. Γεωργιάδης 

Οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, δήλωσε σήμερα ο Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με την έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα που διενεργεί η Αστυνομία αναφορικά με διαρροή εγγράφων, που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Κεντρική Τράπεζα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να περνούν εργαζομένους από αστυνομική ανάκριση για να διαπιστώσουν εάν κάποιος μίλησε στον Νίκο Αναστασιάδη», είπε και πρόσθεσε πως «τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως είναι καλά γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει άριστες προσβάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο και είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα όσα αφορούν την Κύπρο αλλά και για τις επιλογές και επιδόσεις όσων εκπροσωπούν την πατρίδα μας.

«Αντί να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν εργαζομένους κάποιοι, και αναφερόμαστε ευθέως στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, πρέπει να απαντήσουν πώς φτάσαμε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έθετε την Κύπρο κάτω ασφυκτική πίεση, τι έπραξαν για να προλάβουν αυτή την απόφαση και πως τη διαχειρίστηκαν στη συνέχεια; Ήθελαν μήπως να την συγκαλύψουν παρά τους κινδύνους που δημιουργούταν για την πατρίδα μας», διερωτήθηκε.

Φυσικό αέριο

Οσον αφορά την υπογραφή συμβολαίων για διερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Γεωργιάδης τη χαραξτήρισε ως μια σημαντική εξέλιξη.

«Αναμένουμε πως μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τα συμβόλαια και ασφαλώς ελπίζουμε πως τα όσα έχουν περιληφθεί σε αυτά τα συμβόλαια να μεγιστοποιούν τις προοπτικές για την κυπριακή οικονομία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ