Ο Ερντογάν σχεδιάζει τη μεγάλη Τουρκία

 


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Δισεκατομμύρια για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, το οποίο προανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το όνειρο να φιλοξενήσει η χώρα του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. «Η ολυμπιακή φλόγα είναι στην καρδιά μου, αλλά θέλω και να την κρατήσω», αναφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News.

Τη μεγάλη σημασία που έχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες για τη γείτονα μπορεί κανείς να τη διακρίνει, από τη διάθεση του Ερντογάν, να παρουσιαστεί ένα ασύγκριτο θέαμα, επενδύοντας πολλά στην ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Τουρκίας, ενώ ο ίδιος επιμένει ότι θα προχωρήσει σε μεγάλα έργα για τη δημιουργία έργων υποδομής.

Το αεροδρόμιο που φιλοδοξεί να κατασκευάσει η τουρκική κυβέρνηση θα έχει κόστος πάνω από 5 δισεκατομμύρια, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί – με βάση τους υπολογισμούς – 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα σε 3,5 χρόνια. 

Αυτοκινητόδρομοι, υπερσύγχρονα τρένα με προορισμό την Άγκυρα και μία τρίτη γέφυρα πάνω από το Βόσπορο, σε συνδυασμό με τα σχέδια για μία νέα πόλη με την ονομασία «Μητρόπολη Κωνσταντινούπολη», περιγράφουν όλο το φάσμα του τουρκικού ονείρου για τη δημιουργία της κραταιάς Τουρκίας.

Πηγή: newsbeast.gr