Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (pics)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για το δυστύχημα τρένων στην Αφρική και για την απόπειρα αυτοκτονίας ιδιοκτήτη του Κλαμπ στη Βραζιλία, λόγω της τραγωδίας με 235 νεκρούς.


Δεν πρόκειται για συνηθισμένες καθημερινές δουλειές που οδηγούν μαθηματικά στη ρουτίνα.

Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff κυκλοφόρησε το 2002, το βιβλίο “Odd Jobs, Portrait of Unusual Occupations” που απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος.

Η ίδια, απαθανάτισε τους σκληρά εργαζόμενους και “ιδιαίτερους” επαγγελματίες ανά τον κόσμο, εν ώρα εργασίας. Δοκιμάζοντας δηλαδή σκυλοτροφές, οσμές, ξεσκονίζοντας δεινόσαυρους ή μαζεύοντας μπαλάκια του γκολφ από λίμνες. Όλοι νοιώθουν περήφανοι για αυτό που κάνουν.

Στο λεύκωμα της άλλωστε, περιλαμβάνονται και δηλώσεις των ανθρώπων που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν.

Η επιτυχία του λευκώματος ήταν τέτοια που ακολούθησε η φετινή έκδοση “Odder Jobs” (ακόμη πιο περίεργες δουλειές), απ’ όπου προέρχονται και τα “πορτραίτα” που βλέπετε παρακάτω.

Η Αμερικάνα φωτογράφος, ασχολείται μάλιστα με το αντικείμενο εδώ και δέκα χρόνια, “οργώνοντας” τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο βιογραφικό της, βρίσκονται και τα πορτραίτα των Andy Warhol, Woody Allen και Whoopi Goldberg.

Η Daily Mail παρουσιάζει το εκπληκτικό, και συνάμα ξεκαρδιστικό, έργο της Schiff.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα πιο παράξενα επαγγέλματα:

Ξεσκονιστής δεινοσαύρων: Καθε μουσείο που φιλοξενεί οστά δεινοσαύρων, πρέπει να έχει και τον “καθαριστή” τους.

 

Δύτης που συλλέγει μπαλάκια του γκολφ: Από λίμνες που βρίσκονται στα τερέν που ασκείται το άθλημα.

Ειδικός ρολογιών: Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία ρολογιών τύπου “Big Ben”. Δε μιλάμε για απλούς “κούκους” δωματίου ή σαλονιού.

Ανθρώπινος “σάκος” του μποξ: Κοινώς, αυτός που θα δεχτεί τις γροθιές του επαγγελματία στην προπόνηση του. Συνήθως είναι και αυτός αθλητής, αλλά ο ρόλος του είναι… παθητικός.

Άγαλμα της Ελευθερίας: Ανθρώπινο άγαλμα της Ελευθερίας για την ακρίβεια, στους δρόμους της Νέας Υόρκης .

Αυνανιστής ζώων: Ίσως το πιο “παράξενο” επάγγελμα στον πλανήτη. Κάποιοι εκεί έξω, πρέπει καθημερινά να συλλέγουν το σπέρμα των ταύρων. 

“Γεμιστής” ρωγμών: Αγαλμάτων για την ακρίβεια. Γιατί η φθορά του χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται προτού να είναι πολύ αργά .

Ράφτης στηθόδεσμων: Όχι και τόσο “παράξενο” επάγγελμα, αλλά αν μη τι άλλο διαφορετικό. Ιδίως αν το ασκεί ένας άνδρας όπως ο εικονιζόμενος.

Ελεγκτής οσμών: Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. “Βρωμάει” η δουλειά.

Δοκιμαστής σκυλοτροφών: Γιατί η γεύση μετράει για όλους.

Για περισσότερες περίεργες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.