Ολοκληρωμένη ενημέρωση για το Μνημόνιο ζητά ο Γ. Λιλλήκας


Διαβάστε επίσης, “Καρογιάν: Αισθητή αύξηση ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ” και “Χριστόφιας: Χρειάζεται ενότητα δράσης και νηφαλιότητα για λύση”.


Mιλώντας στο περιθώριο προεκλογικής συγκέντρωσης στις Βρυσούλες. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Μνημόνιο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι λόγω της αναβλητικότητας και της αναποφασιστικότητας της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τη μνημονιακή σύμβαση, το ύψος του δανείου, το ύψος του επιτοκίου που θα πληρώνουμε και τους όρους που αφορούν εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε επίσης ότι αν εγκλωβιστούμε στους όρους και στη φιλοσοφία του Μνημονίου «θα οδηγηθούμε βαθύτερη κρίση και ύφεση» και δεσμεύτηκε, εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με τη ψήφο τους, να προχωρήσει με άμεση αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου για γρήγορο απεγκλωβισμό της Κύπρου από το Μνημόνιο και ταυτόχρονη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα καθιστούν το κράτος μας σύγχρονο και αποτελεσματικό. «Η δική μου δέσμευση», ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος, «είναι να αποδεσμευτούμε γρήγορα από το Μνημόνιο και να θέσουμε την Κύπρο σε τροχιά ανάπτυξης».