Ομήρου: Άμεση εξεύρεση λύσης στο θέμα των αξιογράφων


Διαβάστε επίσης, “Κυπριανού: Περισσότερη προσοχή κράτους στα άτομα με ειδικές ανάγκες” και “Θα θέσει στη Μερκελ ο Αναστασιαδης το θέμα του χρέους”.


Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΕΔΕΚ για την εξεύρεση λύσης στο  θέμα των αξιογράφων, η οποία θα διασφαλίζει, όπως είπε, τα χρήματα των κατόχων χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος.

Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΔΕΚ, “τονίσαμε την ανάγκη για κοινή προσπάθεια γι’ αυτό και προτείναμε τη διενέργεια ξεχωριστών συναντήσεων μεταξύ των Τραπεζών, της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και εκπροσώπων των κατόχων αξιογράφων” και πρόσθεσε ότι “η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση της να συμμετέχει σε μια τέτοια συνάντηση και σήμερα το ίδιο συμφώνησε και η διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία ανήκει στο κράτος και για τις όποιες αποφάσεις της θα πρέπει να είναι σύμφωνη και η Κυβέρνηση”.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι “η ΕΔΕΚ έχει καταθέσει πιθανές λύσεις οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στις συναντήσεις αυτές προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτός τρόπος επίλυσης του ζητήματος των αξιογράφων στον ταχύτερο δυνατό χρόνο”, προσθέτοντας ότι οι πιθανές λύσεις στο θέμα “έχουν κοινοποιηθεί τόσο στον Διοικητή της ΚΤ όσο και στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και στις διοικήσεις των δύο τραπεζών”.

“Καμία καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη σε ένα ζήτημα που πέραν από τις οικονομικές έχει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις για μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που εναπέθεσαν στα αξιόγραφα τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής”, είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι “θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να παρεμβαίνουμε σε μια προσπάθεια δικαίωσης των κατόχων των αξιογράφων”.

 

 Προεδρικές εκλογές

Ο κ. Ομήρου κάλεσε το λαό “να απορρίψει πλαστά διλλήματα και απόπειρες πόλωσης”, ενόψει των προεδρικών εκλογών, προσθέτοντας ότι “αυτές οι πρακτικές, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές οδηγούν στο παρελθόν” και “η Κύπρος δεν μπορεί να γυρίζει συνεχώς στο παρελθόν”. 

“Και στο εθνικό και στο οικονομικό πεδίο επιβάλλουν μια νέα αρχή που τόσο ανάγκη την έχει ο τόπος” ανέφερε και πρόσθεσε ότι “η εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα είναι η μεγάλη ελπίδα για μια καινούργια διεκδικητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό μας θέμα αλλά και για το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας”.

Πηγή ΚΥΠΕ