Ομήρου: Ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο μνημόνιο

 


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κοπής βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης Κάτω Πάφου της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως είναι  αδιανόητο, απαράδεκτο και  εξοργιστικό να υπάρχει λόγος στην τρόικα για την διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Είναι αδιανόητο συνέχισε,  να επιβάλλουν μεθόδους και τρόπους διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας αναφερόμενος στους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά και στην ακίνητη περιουσία .

Ο κ. Ομήρου είπε « πως το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και μάλιστα των δήμων όχι μόνο του δημοσίου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης , θα πρέπει να καταγραφεί και η τρόικα θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την εκποίηση αυτής της περιουσίας αν κριθεί ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Πρόσθεσε επίσης, πως πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο διαγνωστικός έλεγχος, να υπάρξει σμίκρυνση του ποσού που θα χρειαστεί για σκοπούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ούτως ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες συνέχισε «να μην υπάρχει επιμονή ότι επειδή το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο δεν είναι διαχειρίσιμο θα έχει λόγο η τρόικα σε ζητήματα άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας».

Ο κ. Ομήρου συμπλήρωσε ακόμη πως είναι φανερό από τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο αλλά και από την απροκάλυπτη παρέμβαση της τρόικας σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου,  ότι υπάρχει επιβουλή σε ότι αφορά την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας από πλευράς τρόικας.

Είναι φανερό, είπε «ότι δυστυχώς   η πρόνοια του μνημονίου δίνει στην τρόικα την δυνατότητα να έχει ρόλο και λόγο σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου από πλευράς κυπριακής δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή είναι επίσης φανερό ότι κάκιστα υπήρξε πρόνοια για ιδιωτικοποιήσεις εάν κριθεί ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο», συνέχισε.

 

Ο Γιώργος Λιλλήκας θα βρεθεί στην δεύτερη Κυριακή δηλώνει ο Ομήρου»

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ότι η υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα αγκαλιάζεται από τους πολίτες δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο λαϊκό ρεύμα.  Οι πολίτες κατανοούν κατέληξε, ότι μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας μπορεί να δώσει νικηφόρα την μάχη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. 

 

Πηγή : ΚΥΠΕ