Ομήρου: Κρίση και η παγκοσμιοποίηση εναντίον περιβάλλοντος


Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


Η απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση, η άναρχη ανάπτυξη, η ασύδοτη επέλαση των αγορών και η συνακόλουθη οικονομική κρίση επιτείνουν τα φαινόμενα λεηλάτησης και καταστροφής του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου μιλώντας κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της «Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης», στην Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η απουσία ρυθμιστικών μηχανισμών και εποπτείας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η περιθωριοποίηση των δημοκρατικά νομιμοποιημένων εξουσιών από το χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης, οδήγησαν και σε ασυδοσία εκμετάλλευσης και άπληστης ανάπτυξης εις βάρος του περιβάλλοντος. «Αποτέλεσμα ο εφιάλτης των κλιματικών αλλαγών που απειλούν τα θεμέλια της ζωής πάνω στον πλανήτη».

Ήρθε, είπε, η ώρα για επαναφορά της δημοκρατίας, της πολιτικής των δημοκρατικά εκλεγμένων κοινοβουλίων και κυβερνήσεων στο χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης και η ώρα τα αδίστακτα συμφέροντα των παγκόσμιων οικονομικών κύκλων και των χρηματαγορών να τεθούν κάτω από έλεγχο και εποπτεία, με κανόνες και ρυθμιστικούς μηχανισμούς.

Μόνο έτσι, κατέληξε, θα αντιμετωπιστεί και θα ανακοπεί ο εφιάλτης των κλιματικών αλλαγών και θα αντιμετωπιστεί η απειλή της περιβαλλοντικής καταστροφής και θα διαφυλαχθούν τα φυσικά θεμέλια της ζωής.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ